ERDON Helyi hírek

2011.10.17. 07:56

Koncz János sportterem

Szatmár megye – A túrterebesi sportterem október 16-a óta hivatalosan is a tizennégy éve elhunyt testnevelő tanár és sportember, Koncz János nevét viseli.

Szatmár megye – A túrterebesi sportterem október 16-a óta hivatalosan is a tizennégy éve elhunyt testnevelő tanár és sportember, Koncz János nevét viseli.

 

A helyiek már több éve szeretnének emléket állítani a 14 éve elhunyt Koncz Jánosnak, a túrterebesi iskola egykori sporttanárának, akinek neve máig megmaradt a helyiek emlékében, hiszen az iskola tanulóinak lelkes nevelője volt, és számtalan sportrendezvényt szervezett a falu fiataljai és idősebbjei számára is. Éppen ezért a polgármester, Koczán Levente kezdeményezésére Koncz János nevét vette fel október 16–án a túrterebesi sportterem. A megbecsült pedagógus életét és munkásságát Kiss Kálmán, a túrterebesi iskola vezetője méltatta, a gyönyörűen felújított Perényi kastélyban (ennek földszintjén élt a testnevelő tanár családjával együtt több éven át). Ezt követően Koncz János egykori kollégái, diákjai és a meghívottak egy rövid életrajzi bemutatót láthattak a tanárról, sportemberről, akinek közéleti tevékenységéről is szó esett, a felsorolást korabeli fényképekkel illusztrálták a szervezők. Ezt követően vonultak az esemény résztvevői a néhány méterre található sportteremhez, ahol a nagyra becsült tanárember fia ifj. Koncz János és Kiss Kálmán iskolaigazgató leplezték le a Koncz János tornaterem nevét hirdető táblát. A rendezvény stílusosan barátságos futballmérkőzéssel ért véget, a kökényesdi és túrterebesi diákok által játszott meccsel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!