ERDON Helyi hírek

2011.10.18. 08:03

Irodalmi előadások az Adyban

Fűzfa Balázs tankönyvkutató, tanár és Láng Gusztáv irodalomkritikus tartottak előadást tegnap délután a nagyváradi Ady Endre líceumban.

Fűzfa Balázs tankönyvkutató, tanár és Láng Gusztáv irodalomkritikus tartottak előadást tegnap délután a nagyváradi Ady Endre líceumban.

 

Az egy órára meghirdetett Fűzfa Balázs előadás fél órát csúszott, mivel a diákok csak fél kettőkor, a kicsengetés után vonultak be az Ady líceum dísztermébe. Addig az előadó a már megjelent magyartanárokkal beszélgetett el. Rövid előadása során Fűzfa Balázs az irodalom szerepéről beszélt, hangsúlyozva többek között azt, hogy a költészet világmagyarázat, illetve egy olyan ajtó, amelyen keresztül ráláthatunk a világra, ha tudunk értelmesen olvasni.

Előadása után Fűzfa Balázs Láng Gusztáv irodalomkritikussal beszélgetett el a nemrég megjelent Dsida Jenő összegyűjtött versei című kiadvány apropóján, mely kötet mintegy ötszáz eddig kötetben ki nem adott Dsida verset tartalmaz. A tudós irodalmár többek között kifejtette, hogy bár az eddigi legátfogóbb Dsida költői életművet bemutató kötetet jelentették meg, mégsem lett Dsida összes versei a kötet címe, mert bármikor előkerülhetnek a költőnek újabb versei is. Mindenestere bármi is kerül még elő, az már nem fogja jelentősen módosítani a Dsida életművet – tette hozzá. A rendezvény végén Tóth Márta a Líceum igazgatónője köszöntötte a 75. születésnapját ünneplő irodalomkritikust.

 

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!