ERDON Helyi hírek

2011.10.31. 14:33

Hordozzuk Isten üzenetét

Nagyvárad - Vasárnap délután ifjúsági istentiszteletet tartottak a várad-velencei református templomban. Mike Abigél várad-réti segédlelkész végzett igei szolgálatot, fellépett a Győzelem missziós zenekar.

 

 

A megjelenteket Szigeti Ferenc nyüvedi lelkipásztor üdvözölte, köszönetet mondva nekik azért, hogy nem az összeesküvőket vagy a való világot választották, hanem elmentek a templomba elcsendesedni, együtt elmélkedni Isten igéjén.

A várad-velencei református gyülekezet ifjúsági csoportjának zenei szolgálata után Mike Abigél várad-réti segédlelkész hirdette az igét, Pál apostol a korinthusbeliekhez írt második levele III. részének 2-3. versei alapján. Arra hívta fel a figyelmet: Isten túláradó szeretetéből született a teremtett világ, aki szeretetközösségbe hívta az embert is, és megajándékozott minket a szabad akarattal. Sokáig e páratlan szeretetközösségben élt Isten és ember, azonban mint ismert, e kapcsolat nem végződött happy enddel, mert az ember engedett a csábításnak és vad keringőbe kezdett a kisértővel: úgy kezdte járni a táncot, ahogy az ördög húzta a nótát. Isten azonban nem mondott le rólunk, és elhatározta, hogy visszahódít bennünket. Beleszeretett Izrael népébe és negyven évig udvarolt neki, majd létrejött a frigy, de az ember ismét elhagyta Istenét. Ennek ellenére a Teremtőnk nem adta fel, hanem megvalósította utolsó projektjét, és elküldte fiát az akkori világ talán legkisebb provinciájába. Kétezer éve tehát mentőpalackot dobott az emberi óceánba, annak reményében, hogy az egész emberiség megkapja ezt az üzenetet. A lelkésznő ezért stílszerűen egy palackot hozott magával, amiben egy papírlapocska volt, melyen János evangéliuma III. részének 16. verse volt olvasható: „Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen”.

 

Legyünk levél

 

A tiszteletes asszony úgy fogalmazott: ennek a levélnek három titka van, vagyis a szívbe van írva, tisztán olvasható és időnként korrigálni kell rajta. Ugyanis beleívódik a szívünkbe, lelkünkbe, reményt és vigaszt nyújt mindazoknak, akiket elér a palack megmentő üzenete. Sokszor gondoljuk úgy, hogy a hit magánügy, pedig nem így van, mert „átlátszóak” vagyunk, mindenki sugároz valamit, gesztusaink és különböző megnyilvánulásaink visszatükrözik azt, hogy miben hiszünk, figyelmeztetett. Hozzátette: akkor közvetítjük hitelesen az Istentől kapott levél üzenetét, ha a szavaink és tetteink találkoznak, „mi magunk vagyunk a levél”, és egymást közt megéljük a szeretetet.

Az elmélkedés után felléptek a teológus hallgatókból álló kolozsvári Győzelem missziós zenekar tagjai, Komlósi-Rif Szilvia vezetésével, akik saját szerzemények éneklésével próbálták továbbadni az evangélium üzenetét.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!