ERDON Helyi hírek

2011.10.31. 10:06

Hajnalig mulattak a Kölcseyben

A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium javára szervezett jótékonysági szüreti bálon szombat este 2045 lej gyűlt. A hajnalig tartó mulatság jó hangulatban telt.

 

 

Szombaton a MADISZ, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a főgimnázium szülőbizottsága, valamint a Véndiákszövetség közös szervezésében jótékonysági szüreti bált tartottak az iskola étkezdéjében. A rendezvényen befolyt összeget az iskola kantinjának felújítására ajánlották fel a szervezők. Kánya László szervező elmondta, a szüreti bálnak hagyományt szeretnének teremteni — az elmúlt évben a Szentlélek templom Merk Mihály termében tartották meg. Mivel a MADISZ gyakran szervez táncházat a Kölcsey főgimnáziumban tudomásukra jutott, milyen gondokkal küzd a tanintézmény, ezért döntöttek úgy, hogy az idei esztendőben a szüreti bál során befolyt összeget az iskola számára ajánlják fel. Kánya hozzátette, céljuk a hagyományokat feleleveníteni, valamint bebizonyítani, hogy népzene mellett is lehet kulturáltan és jól mulatni, ahogy azt őseink is tették. A hétvégi szüreti bálon ezt sikerült is bizonyítaniuk a bálozóknak.

Téglajegyek

A rendezvény előtt a magyarországi encsi néptánc csoport tartott bemutatót a Pannónia Szálló előtt, amit a járókelők is szájtátva néztek — a fiatalok néptáncbemutatója elnyerte a több nemzetiségből álló közönség tetszését.

A főgimnázium étkezdéjében először a gyermekek számára tartottak táncházat, majd kezdődött a bál, ahol a talpalávalót a magyarországi Parapács zenekar húzta, a szatmári csárdás alaplépéseit pedig Jankó–Szép István tanította a jelenlévőknek. Azok, akik szeretnék támogatni a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumot vásárolhatnak téglajegyeket — 1 fő számára 20 lej, 2 főnek 30 lej, a családi jegy pedig (1–2 gyermekkel) 40 lej — akár a főgimnáziumban, akár a MADISZ székhelyén (Mihai Viteazul utca 10. szám). Érdeklődni a 0261– 710 810–es üzenetrögzítős telefonszámon lehet, név és telefonszám meghagyásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!