ERDON Helyi hírek

2011.10.22. 14:49

Bélfenyéri és szatmári „kolpingosok” találkozója

Bihar/Szatmár megye - A bélfenyéri Kolping Család Egyesület tagjai és a Szent Miklós Gyermekotthon lakói szatmári kiránduláson voltak a napokban, ahol szentmisén és városnézésen is részt vettek.

Bihar/Szatmár megye - A bélfenyéri Kolping Család Egyesület tagjai és a Szent Miklós Gyermekotthon lakói szatmári kiránduláson voltak a napokban, ahol szentmisén és városnézésen is részt vettek.

 

 

 

A 2011-es országos vezetőségi Kolping-választáson, Ivó faluban (Hargita megye) hívta meg Szatmárnémetibe Bondár Imre, a Szent Sebestyén Kolping Család világi elnöke a bélfenyéri egyesületet, és az általa működtetett Szent Miklós Gyermekotthon lakóit. A 25 tagú kis csapat két lelki atyával indult el Bélfenyérről, majd Szatmárnémetiben a Szentlélek plébániára érkeztek, ahol Merlás Tibor atya, az újraválasztott országos Kolping prézes szolgál. A hívekkel teli templomban Kiss Márton atya, a Bélfenyéri Kolping Család Egyesület egyházi elnöke mutatott be szentmisét, a szentáldozat megünneplésének magasztosabbá tételében több fiatal hangjával, húrpengetéssel, vagy éppen csörgővel működött közre.

 

Városnézés Szatmáron

 

Homíliájában az atya az Isten képmásának szeretetére hívta fel a figyelmet: az a legfontosabb, aki épp mellettem van – mondta. A szentmise után Böcskei László megyés püspök köszöntését adta át a szatmáriaknak, majd megköszönte és megdicsérte a 11 gitáros fiatal zenemunkáját a szentmise alatt. A templomból kijőve városnézésre indult a csapat Bondár Imrével a Szamos mentén, elérve a központba. Többek között meglátogatták a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpontot, a Püspökség épületét, és a Székesegyházat is. Mindenhol kedvesen fogadták a látogatókat, s bár minden tartalmas előadást szívesen hallgatott a kis közönség Szatmár épületeiről, fontos szülöttjeiről, illetve ott megfordult emberek történetéről, leginkább mégis mindenki akkor kapta fel a fejét, amikor kiderült: az igazgatóval is találkoznak az iskolában.

 

Közös ebéd

 

Dankó István-Csaba, annak ellenére, hogy vasárnap volt szívesen vállalta, hogy bemutatja az iskolát, s beszámol tevékenységeikről. A séta után meleg ebédre tért vissza a csapat a Kolping terembe, ahol mindenki a vendégek óhaját leste. Vidám beszélgetéssel zárult a szatmári kolping-program, s aznap hálával és örömmel a szívekben tért haza minden bélfenyéri és szatmári a Szentlélek plébániáról.

Balázs Natália

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!