ERDON Helyi hírek

2011.10.27. 09:42

Beletört a kenyérbe a gyerek foga

Egy frissen vásárolt kenyérbe tört bele az éhes gyermek foga. A fogyasztóvédők megbüntették az illető pékséget, valamint kötelezték arra, hogy a gyermek fogorvosi ellátást is állják.

 

 

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőségnél az egyik fogyasztó amiatt tett panaszt, mert a Varga Quattro pékség termékei közül vásárolt friss kenyérbe beletört a gyermek foga. Valentin Breban, a felügyelőség vezetője tegnap elmondta, a kenyérben egy nagyobb kő volt — 2–3 szeletben is látszott —, ami miatt a gyermek egyik foga kitört. Az illető pékség 15 000 lejes pénzbüntetést kapott, valamint a fogyasztóvédelmi felügyelőség kötelezte arra a vállalatot, hogy a bírság kifizetése mellett állják a gyermek fogászati ellátását is.

Az elmúlt héten egy turci lakos amiatt tett panaszt a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőségen, mert 2004–ben egy elektronikai cikkeket forgalmazó szaküzletben részletre vásárolt, amit 2005–ben egy összegben szerette volna kifizetni. Ekkor a panaszos 720 lejt (7 200 000 régi lejt) fizetett be az üzletben, ám onnan mindössze 7,2 lejt (72 000 régi lejt) utaltak át a bank számára. Hat hónap múlva értesítést kapott, hogy a részletfizetés terén elmaradása van, amit nem értett, mivel kifizette a fennmaradt összeget. Az ügy 6 éven át húzódott, mely idő során a panaszos 3000 lejes büntetést halmozott fel. A fogyasztóvédelmi felügyelőség közbenjárására megoldódott az ügy, a panaszos pedig örült annak, hogy véget ért kálváriája és nem kérte, hogy az illető céget büntessék meg.

 

Tematikus ellenőrzés

 

Szeptember 12. és 30. között a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársai magán és állami napköziket ellenőriztek. Breban elmondta, 10 állami napköziben jártak, a fogyasztóvédők górcső alá vették a tanintézmények működési engedélyét, azt, hogy az intézményekben van–e belső szabályzat és azt betartják–e, a szülők kellő felvilágosítást kapnak-e a napközik tevékenységeiről, a szolgáltatásokról, a gyermekek ellátásáról, étkeztetéséről. Többek között a 14–es lakótelepen működő napköziben, ahol 370 gyermek van, nincs orvos, ezt a hiányosságot jelezték a fogyasztóvédők a polgármesteri hivatal irányában.

Az ellenőrzés során a fogyasztóvédők 10 szankciót osztottak ki, valamint kötelezték a tanintézményeket, hogy az általuk talált rendellenességeket javítsák ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!