ERDON Helyi hírek

2011.10.11. 08:39

Aláírták a szerződést

A Continental vállalat és a román kormány támogatja a cég azon terveit, amelynek során kétezer új munkahelyet létesítenek az országban, ebből pedig háromszázat Nagykárolyban.

A Continental vállalat és a román kormány támogatja a cég azon terveit, amelynek során kétezer új munkahelyet létesítenek az országban, ebből pedig háromszázat Nagykárolyban.

 

Az erről szóló megállapodást Emil Boc miniszterelnök és Dr. Christian von Albrichsfeld, a vállalat romániai főigazgatója pénteken írta alá Temesváron. Az eseményen részt vett Rafael Mansurov, a cég nagykárolyi kirendeltségének gazdasági igazgatója is.

A gépjárműipari elektornikus felszereléseket, valamint gumiabroncsokat gyártó cég ezek szerint továbbfejleszti az országban található üzemeit, így a temesvári és a szebeni gyárok mellett a nagykárolyit is. Mitöbb az országos fejlesztési stratégia első lépését a Szatmár megyei kisvárosban fogják megtenni. Ennek során egy új, munkagépekkel felszerelt termelőcsarnokot építenek amelynek köszönhetően nem kevesebb, mint háromszáz új munkahely létesül a közeljövőben. A vállalat nagykárolyi székhelyének bővítését célzó pályázat összértéke 15 ezer euró.

„A megállapodás aláírása egyértelmű jelként szolgál arra, hogy a román kormány támogatja a vállalat elképzeléseit, amely közel tízezer alkalmazottjával és ötszáz milliós beruházásával az egyik legjelentősebb befektető az országban. Szeretnénk növelni az alkalmazásunkban álló mérnökök számát, valamint tovább bővíteni gyárainkat” – nyilatkozta Dr. Christian von Albrichsfeld.

„A gazdasági válság ellenére 1,5 százalékos gazdasági növekedést tervezünk erre az évre. Mindehhez bármilyen új munkahely létesítése kedvező lehetőséget biztosít. Ez alkalomból is szeretnék gratulálni a Continentalnak, a romániai beruházásokhoz. Biztosítom a vállalatot arról, hogy a román kormány a lehetőségek függvényében mindenben támogatni fogja a céget” – mondta Emil Boc miniszterelnök a pénteki sajtótájékoztatón.

Az országos szintű beruházás, amely 4,4 milliós eurós állami finanszírozásban részesült, a vállalat közleménye szerint 2013-ban fog befejeződni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!