ERDON Helyi hírek

2011.10.10. 14:28

A reptér miatt száll át Tirle

A váradi reptér kifutójának felújításához nyújtandó kormánytámogatásért cserébe a liberális Radu Tirle, Bihar megyei tanácselnök átmegy majd a Demokrata-Liberális Pártba.

A váradi reptér kifutójának felújításához nyújtandó kormánytámogatásért cserébe a liberális Radu Tirle, Bihar megyei tanácselnök átmegy majd a Demokrata-Liberális Pártba.

 

Tegnap villámsajtótájékoztatót tartott Radu Tirle, a Bihar Megyei Tanács elnöke, aki először a Körösvidéki Múyeum új székhelyének felújítása körüli gondokat ecsetelte, majd eldicsekedett azzal, hogy amióta a megyei tanácselnöki tisztésget betölti, 250 kilométernyi aszfaltozás történt a megyében, egy sor új munkálatot végeztek el, és mindezt úgy, hogy a kormánytól nagyon kevés támogatás érkezett Bihar megyébe. Megemlítette, hogy hamarosan befejeződik a nagyváradi reptér termináljának felújítása, mely ötven milliárd régi lejbe került. Ezt követően jelentette be Radu Tirle azt, hogy tárgyalásokat folytat a Demokrata-Liberális Párttal annak érdekében, hogy a reptér kifutópályájának modernizációját a kormány támogassa anyagilag. Radu Tirle az újságírók értésére adta, hogy a kormánytámogatásért cserébe Tirle átpártol a demokrata-liberálisokhoz, és újságírói kérdésre válaszolva ki is jelentette, hogy mandátumát kitölti, de jövőre már a demokratákat fogja erősíteni. Politikai manőverét a következőképpen indokolta: „Ha nincs repterünk, akkor építhetünk emeletes ipari parkokat is, mert befektetők nem fognak jönni.” Elmondta, hogy modern reptér mellett szükség van direkt repülőgépjáratokra például Nagyvárad és Pozsony illetve Nagyvárad és Bécs között.

 

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!