ERDON Helyi hírek

2011.09.03. 08:05

Újraindul Szatmáron a baba-mama klub

Szeptember 6.-tól indul a szatmárnémeti baba-mama klub, ahol a kisgyerekes anyukáknak, kismamáknak lehetősége nyílik tapasztalataik megosztására, és szakemberek tanácsait kérhetik.

Szeptember 6.-tól indul a szatmárnémeti baba-mama klub, ahol a kisgyerekes anyukáknak, kismamáknak lehetősége nyílik tapasztalataik megosztására, és szakemberek tanácsait kérhetik.

 

Szatmárnémetiben 2008 novemberében indult el a baba-mama klub Gödri Réka református lelkésznő kezdeményezésére: „Kezdetben csupán néhány anyuka látogatta a klub találkozóit, de idővel egyre többen lettünk, olyannyira, hogy jelenleg már több mint negyvenen vannak feliratkozva a klub levelezőlistájára. Találkozóink fő célja a tapasztalatcsere, a kisgyermekes anyukáknak, kismamáknak lehetőségük nyílik arra, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, ismereteket szereznek a babahordozásról, és egyéb, a kismamákat érdeklő témákról. Klubunk rendelkezik egy babahordozó eszköz gyűjteménnyel (hordozókendő, mei tai, babaerszény, karikás kendő), melyből az anyukák díjmentesen kölcsönözhetnek hordozókat, megtanulhatják azok helyes használatát. Fontosnak tartjuk, hogy tájékoztassuk az anyukákat az igény szerinti szoptatásról is. Alkalmanként egy-egy témát dolgozunk fel meghívott szakemberek irányításával, akikkel el is beszélgethetnek az anyukák. A találkozóknak a szatmárnémeti Evangélikus-Lutheránus parókia ad otthont. Ezek az alkalmak családias hangulatban zajlanak, lehetőséget teremtenek a közös együttlétre, amíg a szülők beszélgetnek, addig a gyerekek játszhatnak egymással, nyáron a parókia udvarán, télen pedig az épületben.

Kéthetente találkoznak

Szeptember 6.-án indul újra a klub, délután 17 és 19 óra között, azután pedig kéthetente szervezik meg, minden hónap első és harmadik keddjén. „A mostani alkalomra Bándi Szidónia óvónőt hívtuk meg, akivel az óvodakezdéssel kapcsolatos kérdésekről, aggodalmakról lehet beszélgetni. A Nemzetközi Babahordozó Hét alkalmából az idén is megszervezzük a Szatmári Babahordozó Napokat szeptember 29.-30.-án, a hordozás népszerűsítésére”, emelte ki Gödri Réka. Várják az anyukákat kedden a Wolfenbüttel utca 36 szám alá, illetve feliratkozhatnak a klub levelező listájára, tájékoztatást kaphatnak a 0741098822-es telefonszámon.

Pándi Annamária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!