ERDON Helyi hírek

2011.09.22. 14:37

Top Expo a sportcsarnokban

A tavalyinál mintegy kétszer több kiállító vesz részt az idei Top Expo kiállításon, jelentős részük Magyarországról. A szervezők bíznak benne, hogy a jó idő is vonzza majd a látogatókat.

A tavalyinál mintegy kétszer több kiállító vesz részt az idei Top Expo kiállításon, jelentős részük Magyarországról. A szervezők bíznak benne, hogy a jó idő is vonzza majd a látogatókat.

Florian Dacin, a Toppress képviselője köszöntötte az egybegyülteket ma délben, az Antonio Alexe Sportcsarnok mellett felállított színpadon, majd Biró Rozália alpolgármester szólalt fel. Nagyvárad önkormányzata nevében köszönetet mondott a magyarországi partnereknek, valamint a Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamarának az expó megszervezésében nyújtott támogatásért, s kihangsúlyozta az ilyen és ehhez hasonló rendezvények szerepét egy közösség életében. Mint hozzátette, reméli, hogy sok látogatója lesz, és a résztvevő cégek képviselői is úgy érzik majd, hogy érdemes volt eljönni.

Nehéz helyzet

Ioan Micula, a Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke gratulált a szervezőknek, amiért ilyen nehéz időszakban mernek expót szervezni. „Majdnem biztos vagyok benne, hogy veszteséggel fogják zárni, de az erőfeszítés mindenképp dícséretet érdemel” - mondta. Kitért arra, hogy Románia súlyos gazdasági gondokkal küzd, s míg nyugati országokban a referenciakamat alacsony, az Amerikai Egyesült Államokban is rendkívül alacsony, nálunk a kamatok elérik a 20%-ot is. A vállalkozások nagyon nehezen tudnak fennmaradni, mindenki egy gazdasági fellendülésben bízik, de azt senki nem tudja, hogy honnan jön majd a segítség, hiszen a bankok is létszámcsökkentésre kényszerülnek. A pénzügyminisztérium legújabb rendelkezései nem elegendőek, az adóügyi késedelmi kamatok pedig nagyon magasak, tette hozzá, majd sikert kívánt a szervezőknek.

Huszonkét magyarországi kiállító vesz részt a második alkalomal megszervezett Top Expón, mondta Nóvé Zoltán, a magyarországi Körös Trade Kft. képviselője,s ezt nagyon jó részvételnek ítéli, tettte hozzá. A nagyváradi kiállítások fontos szerepet játszanak a román-magyar kapcsolatok tekintetében, s bár a recesszió mindkét országot komolyan érinti, a magyar cégek részéről továbbra is nagy az érdeklődés a román piac iránt.

Változatos kínálat

A későbbiek során a házigazdák és a magyaroroszági meghívottak közösen vágták el az avatószalagot, majd megtekintették a kiállítást. Míg a sportcsarnok előtt főleg enni- és innivalók várják a közönséget, az előcsarnokban legnagyobbrészt ruházati cikkeket árulnak, a kiállítóteremben pedig bútoroktól és tanszerektől kezdve élelmiszreken, kozmetikumokon és természetgyógyászati készítményeken át a különféle ipari cikkekig nagyon sokféle termékek közül lehet válogatni. Ma, holnap, valamint szombaton 10-től 20 óráig tart nyitva az expó, vasárnap 10-től 18 óráig, s a belépti díj 5 lej.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!