ERDON Helyi hírek

2011.09.08. 16:11

Tej, kifli és aszfaltozás

Felkészült a tanévkezdésre a nagykárolyi önkormányzat, már szeptembertől megoldott a tej és kifli szállítása is. Az iskolákat is „helyrepofozták” a nyár során, egy kis aszfaltozás még hátra van.

Felkészült a tanévkezdésre a nagykárolyi önkormányzat, már szeptembertől megoldott a tej és kifli szállítása is. Az iskolákat is „helyrepofozták” a nyár során, egy kis aszfaltozás még hátra van.

Hétfőn kezdődik az iskola, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal a nyár folyamán pedig mindenütt megtette, amit tudott: az iskolákban, óvodákban elvégezték a szokásos fertőtlenítési és festési munkálatokat, ahol szükség és lehetőség volt, ott többet is. Az 1-es Számú Óvodában például nagyobb szabású festési munkálatokat kellett végezni, míg a 3-as Számú Általános Iskolában például a hőszigetelésen dolgoztak a vakációs hónapokban.

A 3-as Iskolában több tennivaló is akad, írtunk már róla, hogy például a szabadtéri sportpályát is szeretnék rendbe tenni. Rakovszki Ferenc, a közbeszerzési és beruházási iroda vezetője elmondta, hogy az aszfaltozást itt szeretnék minél előbb, napokon belül megoldani. Nem csak a „hármasban” lesz aszfaltozás, az 1-es Számú Általános Iskolában hasonló munkára készülnek, itt is egy sportpályát akarnak megalapozni. A két iskolában összesen mintegy 4300 négyzetméternyi területről van szó. Ezeket a munkákat is azzal a szilágyperecseni céggel együttműködve végzik, amelyik az utcák burkolatát készítette Nagykárolyban. Az „utóakció” során nem csak iskolákban aszfaltoznak, a piac hátsó részét is rendbe teszik, az új építkezések környékét. A Szőlő úton szintén hátra van még némi munka, itt járdákat, bicikliutakat fognak aszfaltozni.

Az iskolakezdés kapcsán a tej-kifli program körüli teendőket emelte még ki Rakovszki Ferenc. A mai nap folyamán készülnek aláírni a szerződést a licit két nyertesével, így semmi sem akadályozza, hogy a gyermekek már az első tanítási naptól hozzájussanak az állami uzsonnához – ellentétben az ország és a megye több más településével. A friss kiflit amúgy egy nagykárolyi cég fogja szállítani, a tejet pedig egy Temes megyei termelő. Az idei évben 33 százalékban aludttejet vagy joghurtot is kaphatnak a kicsit (hogy ne legyen a koszt olyan „unalmas”), ezt a nagykárolyi önkormányzat, a szállítóval való egyezség alapján, ki is használja. Idén amúgy nem a klasszikus zacskós tejet hozzák majd (ezzel sok gond volt, mindig kiszakadt), hanem úgynevezett UHT (ultrapasztőrözött), hat hónapig is elálló dobozosat, kétszáz millilitert kisdiákonként. Amúgy pontosan 2404 adag tejről-kifliről van szó naponta Nagykárolyban.

November elsejétől almát is kapnak majd a kicsik, száz napon keresztül (ez a maximális, amit a törvény előír, a nagykárolyi önkormányzat szeretné is ezt a maximumot tartani). A minimum 110 grammos almák szállítására az elkövetkező hetekben írják ki a közbeszerzési eljárást. Jobb, ha hamarabb megvan, mondja Rakovszki Ferenc, inkább így, mint hogy késsenek vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!