ERDON Helyi hírek

2011.09.29. 11:43

Motocross-country futam Érmihályfalván

Bihar megye - Az idei év első motocross versenyét tartják a hét végén Érmihályfalván. Ez még nem hivatalos, bemutató jellegű verseny lesz, de október közepén már bajnoki futamot tartanak.

Bihar megye - Az idei év első motocross versenyét tartják a hét végén Érmihályfalván. Ez még nem hivatalos, bemutató jellegű verseny lesz, de október közepén már bajnoki futamot tartanak.

 

 

A kedvezőtlen időjárás miatt idén még nem tartottak motocross versenyeket Érmihályfalván. Az előző években a motorsport kedvelői megszokhatták, hogy már márciusban, vagy a májusi Nyíló Akác Napokon volt országos bajnoki, vagy nemzetközi mezőnyt felvonultató futam, azonban idén - a tavaszi sok csapadék hatására - egészen nyár elejéig szinte az egész pálya víz alatt volt, így esetleg motorcsónak-versenyt tudtak volna szervezni. A hét végén, a Dióverés-Októberi Szíp Napok programjában azonban már felbőgnek a motorok a Transbuldex Racing motoros klub pályáján: meghívásos alapon nem hivatalos (nincs benne az országos versenynaptárban, és nem számít be a bajnoki pontversenybe) motocross-country versenyt tartanak.

 

Látványos verseny

 

Ez abban különbözik a hagyományos motocrosstól, hogy a pályát a meglévő kanyarok, dombok és ugratók mellett farönkökből és kamion- illetve traktorabroncsokból kiképzett akadályokkal nehezítik, egyszersmind látványosabbá is téve a versenyt a közönség számára. Október 2-án, vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik az edzés, 12 órától pedig a futamokat tekinthetik meg az érdeklődők. Gábor Árontól, az érmihályfalvi klub egyik vezetőjétől megtudtuk: két hét múlva - október 15-én és 16-án - már motocross csapat bajnoki futamnak ad helyet a Transbuldex Ring.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!