ERDON Helyi hírek

2011.09.14. 11:52

Megkezdték az új tanévet Micskén is

Bihar megye - A micskei Miskolczy Károly Általános Iskola is megnyitotta kapuit, újra gyermekzsivajtól lettek hangosak a termek, megkezdődött a 2011-2012-es tanév.

Bihar megye - A micskei Miskolczy Károly Általános Iskola is megnyitotta kapuit, újra gyermekzsivajtól lettek hangosak a termek, megkezdődött a 2011-2012-es tanév.

A tanévnyitót a legújabb tanügyi törvény értelmében himnuszokkal kezdték, majd Hodgyai Edit iskolaigazgató köszöntötte a gyermekeket, szülőket és tanárokat. Ismertette a tanügyi törvény főbb változásait, illetve hangsúlyozta, hogy a gyermekek igazi fejlődése függ a gyermek-szülő-tanár csoport eredményességétől. A szabadidős tevékenységekről Halász Ilona tanár, a kézműves tevékenységek vezetője beszélt, hangsúlyozva, hogy egy diák tehetségének irányultsága nagyon sokszínű lehet, így sokféleképpen is nyilvánulhat meg: lehet tehetséges néptáncból, rajzból, szobrászatból, zenéből vagy bármi másból, aminek fejlesztését az iskola keretében nem lehet megoldani, ezért nagyon fontosak az olyan rendezvények, melyek ezen tehetségeket felszínre tudják hozni és fejleszteni képesek.

Koszorúzás

A köszöntőket követően az igazgatónő kiosztotta azokat a nemzetközi díjakat, melyek a tanévzáró után érkeztek meg. A tanévnyitó ünnepi hangulatát Vígh Renáta szavalata és Oláh Ágota mesemondása, illetve az iskolások táncháza tett színesebbé. A tanévnyitó Jakó Zsigmond professzor emléktáblájának megkoszorúzással folytatódott. Jakab Emőke az iskola diáktanácsának elnöke Miskolczy Károly 1861-ben megjelent Polgári elvek című munkájából idézett, a megemlékezés virágait Tripo Debora, az iskola színtizes tanulója helyezte el, képviselve az iskola 34 diákját, akik a tavalyi tanév során jeleskedtek a tantárgyversenyeken. Ezt közvetően Erős Joó Béla poklostelki lelkipásztor – aki elsős kislányát kisérte el első nap az iskolába – megáldotta az új tanévet. Végül a tanulók szüleikel, oktatóikkal osztálytermeikbe vonultak, hogy az első egyeztetések után megkezdődhessen ténylegesen a tanulás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!