ERDON Helyi hírek

2011.09.26. 17:19

Mások szemetét gyűjtötték...

Bihar megye - Az országos szemétgyűjtési program keretében Érmihályfalván is "nagytakarításat" tartottak szombaton. Tennivaló volt bőven, szerencsére szorgos kéz is akadt.

Bihar megye - Az országos szemétgyűjtési program keretében Érmihályfalván is "nagytakarításat" tartottak szombaton. Tennivaló volt bőven, szerencsére szorgos kéz is akadt.

 

 

A Let s do it Romania (Tegyük meg, Románia) elnevezésű programba Érmihályfalva is bekapcsolódott, szombaton 3 külterületi helyszínen jelentek meg takarító "brigádok": a városhoz tartozó Pásztorgaz tanya melletti, Furkónak nevezett részen, a gimázium mögötti, illetve a vasútálomás hátánál lévő Jókai-Liszt-Madách utcák térségében. Az első helyszínen a környezetvédelmi önkéntes csoport, a másodikon az éppen szolgálaton kívüli tűzoltók, a harmadikon az általános és a középiskola diákjai, tanárai. Az akcióban mintegy 100-an vettek részt, és 260 darab 240 literes műanyag zsákot töltöttek meg mások szétdobált szemetével, tudtuk meg a Polgármesteri Hivatal illetékesétől.

 

Árulkodó szemét

 

Indrie Ovidiu azt is hozzátette, hogy a várostól mintegy 6 kilométerre lévő Pásztorgazra eddig nem járt ki a hulladékgazdálkodási cég szemeteskocsija, ám ezentúl fog, és a lakosoknak szerződést is kell vele kötni. Mindezt azért tartotta megjegyzendőnek, mivel a tanyát övező erdőben hegyén-hátán volt az ottani háztartásokból kihordott szemét, de olyat is találtak, mely "árulkodott" a tőle ilyen módon megszabadult városbeli cégekről, pártról. Csak nehogy a lakosok azt képzeljék, hogy az a takarítás azt jelenti: nyugodtan szemetelhetnek, mindig lesznek, akik eltakarítanak utánuk - mondta egy önkéntes. Megjegyzése nem volt alaptalan, már másnap arra járva tapasztalhattuk: máris elkezdődött a szemétkupacok "újratermelése"...

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!