ERDON Helyi hírek

2011.09.22. 08:23

Csalódottak, de nem adják fel

Bihar megye - Egy orvosi konzílium úgy véli: a székelyhídi Nagy Norberten nem segítene az őssejtbeültetés. Ezt az édesanyától tudjuk, aki azonban újabb gyógymódok felé fordul, és nem adja fel hitét fia gyógyulásában.

Bihar megye - Egy orvosi konzílium úgy véli: a székelyhídi Nagy Norberten nem segítene az őssejtbeültetés. Ezt az édesanyától tudjuk, aki azonban újabb gyógymódok felé fordul, és nem adja fel hitét fia gyógyulásában.

 

 

Olvasóink rendszeresen tájékozódhatnak, hogyan is áll a székelyhídi Nagy Norbert gyógykezelésének segítésére indított gyűjtés. Mint arról beszámoltunk, a fiú az egészségesnél korábban jött világra, a születéskor fellépett oxigénhiány következtében pedig olyan agykárosodást szenvedett, melynek következményeként a most öt éves gyerek gyakorlatilag mozgásképtelen, szeme csak a fényre reagál, és kommunikációja is csupán néhány szóra korlátozódik. Nagy Viola Gyöngyi, akinek napjai gyereke gondozásával telnek, annak idején elmondta: felcsillant a remény, hogy második gyerekének születésekor őssejt levételével lehetőség lenne Norbert gyógyítására – ennek költségeihez járult hozzá sok olvasóink.

 

Tovább kűzdenek

 

Első beszélgetésünkkor 5 és fél hónapos terhes volt az édesanya, és mivel a szülés egyre közeledik – e hónap végére, vagy október legelejére várható, marosvásárhelyi és debreceni orvosoktól kértek szakvéleményt arról, hogyan, hol kellene elvégezni a beavatkozást, egyáltalán lenne-e haszna? Minapi beszélgetésünkkor Nagy Viola Gyöngyi hangjában érezhető csalódottsággal mondta: a konzílium arra jutott, hogy nem lenne értelme a kezelésnek, úgy vélték, az agykárosodást nem hozná helyre... Az édesanya érthető elkeseredettsége ellenére leszögezte: a fia gyógyításába vetett hitét nem vesztette el, és ezzel tartozik is mindazoknak, akik adományaikkal eddig is támogatták. A bankszámlájára beszélgetésünkig mintegy 8400 lej gyűlt, a pénzt további rehabilitációs és úgynevezett agyfejlesztő kezelésekre költik, például egy debreceni rehabilitációs központot ajánlottak figyelmükbe a szakértők.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!