ERDON Helyi hírek

2011.09.05. 12:15

Beiktatták az új alprefektust

Nagyvárad - Hétfőn a Prefektúra székhelyének dísztermében Gavrilă Ghilea kormánybiztos és Mihai Capră közigazgatásügyi államtitkár jelenlétében beiktatták tisztségébe Adelina Coste alprefektust.

Nagyvárad - Hétfőn a Prefektúra székhelyének dísztermében Gavrilă Ghilea kormánybiztos és Mihai Capră közigazgatásügyi államtitkár jelenlétében beiktatták tisztségébe Adelina Coste alprefektust.

 

 

Hétfő délelőtt a Prefektúra székhelyének dísztermében Gavrilă Ghilea kormánybiztos, Mihai Capră bel- és közigazgatásügyi államtitkár, valamint számos Bihar megyei közéleti szereplő, dekoncentrált intézmény-vezető jelenlétében beiktatták tisztségébe Adelina Costet, Bihar megye új alprefektusát, aki a néhány nappal ezelőtt menesztett Cristian Biteat váltotta e funkcióban.

A megjelenteket Gavrilă Ghilea üdvözölte, aki azon meggyőződésének adott hangot, hogy jó csapatot fog alkotni helyettesével. Ezt követően Mihai Capră felolvasta a kinevezésről szóló kormányhatározatot, majd Adelina Coste a pulpitushoz lépett, és elmondta az eskü szövegét, úgy, hogy közben jobb kezét a Bibliára és az alkotmányra tette. Az ünnepélyes pillanatok után főbb célkitüzéseit, priorításait is felvázolta néhány mondatban, kiemelve azt, hogy a hozzáértést és a kollegialitást tekinti a számára legfontosabb két vezérelvnek, melyek által a munka hatékonyabbá válik. A rövid beszéd után a Demokrata-Liberális Párt megyei nőszövetségének képviselői megköszönték volt elnökasszonyuknak eddig tevékenységét, majd hosszú perceken keresztül a barátok, ismerősök, különböző igazgatók, többnyire PDL-tagok sorban álltak, hogy gratuláljanak a kinevezéshez. Mint ismeretes, Adelina Coste a Prefektúra kancelláriájának vezetését, illetve a PDL Bihar megyei szervezetének főtitkár-helyettesi tisztségét hagyta ott az alprefektusi funkció kedvéért.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!