ERDON Helyi hírek

2011.09.13. 08:37

A misszió éve a Hám János Iskolaközpontban

Tegnap a Székesegyházban tartott szentmise keretében nyitották meg az új tanévet az Hám János Iskolaközpont diákjai számára. A 2011/2012–es tanévben az iskola mottója „Mindenben Istent keresni, szeretni és szolgálni”.

Tegnap a Székesegyházban tartott szentmise keretében nyitották meg az új tanévet az Hám János Iskolaközpont diákjai számára. A 2011/2012–es tanévben az iskola mottója „Mindenben Istent keresni, szeretni és szolgálni”.

Tegnap reggel a Hám János Iskolaközponthoz tartozó óvoda dísztermében tartották meg a tanévnyitót, aminek keretében Lieb Andrea óvodavezető, valamint Ádámkó István, az iskolaközpont igazgatója köszöntötte a gyermekeket és szüleiket. Ezt követően Ft. Román János többek között azt is elmondta, hogy a katolikus óvoda azt is próbálja biztosítani, hogy lelkileg is próbálják nevelni a gyermekeket, majd közös ima után — magyar, német és román nyelven —, megáldotta a jelenlévőket. Később a Székesegyházban tartották meg a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákjai számára a tanévnyitót ünnepi szentmise keretében, amit Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök celebrált.

A mise előtt Schönberger köszöntötte a diákokat, tanárokat, hozzátartozókat, valamint a meghívottakat — többek között jelen volt Pásztor Gabriella oktatásügyi államtanácsos, Pataki Csaba alprefektus, Csehi Árpád a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Ilyés Gyula Szatmárnémeti polgármestere, Szász Piroska főtanfelügyelő–helyettes. Az iskolaközpontnak új spirituálisa Miklós Claudiu SJ. (jezsuita szerzetes), prédikációjában többek között azt kívánta a diákoknak, hogy a Szentlélek adjon számukra bátorságot, hogy vágyaik és álmaik legyenek, amit később teljesítenek. A szentmise után Ádámkó István az iskolaközpont igazgatója beszédében elmondta, az iskolában a 2011/2012–es tanév a misszió éve lesz, melynek mottója: „Mindenben Istent keresni, szeretni és szolgálni”. Közös küldetés a nevelés, mind a szülők, tanárok és diákok számára, hiszen a diákok nemcsak önmagukat, de társaikat is nevelni tudják — hangsúlyozta Ádámkó.

Pásztor Gabriella köszöntő beszédében a történelem fontosságára, valamint az anyanyelv megőrzésére tette a hangsúlyt. Ilyés Gyula kitért a tanügy jelenlegi helyzetére, Szász Piroska pedig igyekezett felkészíteni mindenkit (tanárt és diákot) az új tanévre. A főtanfelügyelő–helyettes az érettségivel kapcsolatban igyekezett megnyugtatni minden diákot, hozzátette, ne féljenek a megmérettetéstől, adjanak magukból minél többet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!