ERDON Helyi hírek

2011.08.18. 18:17

Változások a szatmárnémeti tömegközlekedésben

Bár tíz napra lezárják a régi központ körfogalmának egy részét a buszmegállókban nem olvashattunk értesítést erre vonatkozólag, bár a Transurban honlapján a hírek között megtalálható.

Bár tíz napra lezárják a régi központ körfogalmának egy részét a buszmegállókban nem olvashattunk értesítést erre vonatkozólag, bár a Transurban honlapján a hírek között megtalálható.

 

Mivel augusztus 19-től teljesen lezárják a Libertăţii tér egy részét, amely jelentős forgalommódosító intézkedéseket követel meg a közlekedésben résztvevők részétől, megpróbáltunk utánajárni annak, hogy melyek lesznek a tömegközlekedést érintő változások. A Transurban honlapján ugyan fent voltak a saját járataikat érintő módosítások, mivel azonban a helyközi járatok egy része szintén hazsnálja a régi központban lévő körforgalmat, esetükben is módosításokra lehet számítani. A lakosság azon része, amely nem nézi a Transurban honlapját nem tudhatta meg a változást, mert a változás által érintett buszmegállók egyikében sem találtunk semmilyen írott felhívást arra vonatkozólag, hogy mától augusztus 28-ig nem vehetik igénybe ezeket a fel- és leszállóhelyeket, hanem a törvényszék, illetőleg a Lucaciu utcán létrehozott ideiglenes megállókhoz kellene menjenek. A helyközi járatok többségén csütörtök reggel a gépjárművezetők még nem tudtak arról, hogy lezárásra, illetőleg útvonalmódosításra számíthatnak mától. Ezen cégek egy részének a központja nem is a megyében található, így információkkal legfeljebb a gépjárművezetők rendelkezhetnek.

 

 

Módosuló buszjáratok

 

Szatmárnémetiben a régi főtér részleges aszfaltozási munkálatai miatt a Transurban járatai augusztus 19. és 28. között az alábbiak szerint módosulnak: az 1-es, a 15-ös, valamint a real2-es járat a vasútállomástól a városközpont felé a Mihai Viteazu utcán közlekednek, ideiglenes megállójuk a törvényszéknél lesz. Visszafelé az A. I. Cuza és a vasile Lucaciu utcékon haladnak majd a megszokott útvonal helyett. A 2-es, a 11-es, a 12-es, valamint a 14-es járatok jövet-menet a Vasile Lucaciu utcán haladnak keresztül, és ideiglenes megállóik a CFR poliklinika, illetőleg a Lucaciu utca és az I. C. Bratianu utca sarkán található gyógyszertár előtt lesznek. A 9-es és a 17-es járatok a központ felé a Vasile Lucaciu és a Mihai Viteazul utcán keresztül haladnak, ideiglenesen pedig szintén a törvényszék előtt állnak meg. Az 5-ös (munkanapokon), illetőleg a 23-as és a 29-es járatok szintén a Lucaciu-Viteazu utcákat használják, ugyanazzal az ideiglenes megállóval. Azok a helyközi járatok, amelyek az A.I. Cuza utcára futnak be, illetőleg onnan indulnak el a Transurban járatai által használt útvonalakon haladnak majd információink szerint. Ez többek között a Lázáriba, a Szárazberekre, a Darára

vagy a Szatmárhegyre induló járatokat érinti a leginkább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!