ERDON Helyi hírek

2011.08.29. 17:54

Új székhelyet kapott a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség

Szatmár megye — Az egykori szatmárnémeti 13–as Általános Iskola épületébe költözik – nem tudni pontosan mikor – a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség köteléke.

Szatmár megye — Az egykori szatmárnémeti 13–as Általános Iskola épületébe költözik – nem tudni pontosan mikor – a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség köteléke.

 

Az egykori szatmárnémeti 13–as Általános Iskola épületébe költözik – nem tudni pontosan mikor – a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség köteléke. Mint az intézmény aligazgatójától, Precup Ioantól megtudtuk a költözés biztos, de erről egyenlőre csak elméleti szinten lehet beszélni, mert az új székhelynek kijelölt épületet rendbe kell tenni először, azért hogy rendeltetésszerűen lehessen használni. Az köztudott, hogy a számukra kijelölt épületben egy általános iskola működött, ahol az elmúlt évben ott megszűnt a tanítás. Azóta üresen tátong az építmény, s ez a kihasználatlanság is hozzájárult az állagromláshoz – tehát rendbe kell tenni a vilanyhálózatot, kitört ablakokat kell pótolni, a mellékhelységeket, parkolót kialakítani, és ügyfélfogadási irodát is ahol az állampolgárokat fogadhatják. Az átalakítás természetes pénz kérdés, s Precup nem tudott még hozzávetőleges dátumot sem mondani arra vonatkolólag, hogy mikor is kezdik meg a Batizi úti új székhelyükön a munkán. Nagyon reméli, hogy legalább a fölszinti részt sikerül minél előbb pontra tenni, s átköltöztetni székhelyüket a tágasabb épületbe. Mint már többször írtuk a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal égisze alatt működő Szatmárnémeti Helyi Rendőrség a 16–os lakónegyed Universului sétányán működik, tömnházlakásból irodákká átalakított fölszinti részen, melyre a zsúfoltság jellemző: értjük ezalatt az egymásba nyíló irodák sorát, vagy a főbejárat előtt parkoló szolgálati autók vagy motorkerékpárok sorát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!