ERDON Helyi hírek

2011.08.22. 12:29

Templombúcsú Királydarócon

Szatmár megye — A Szatmár megyében található, de a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyéhez tartozó királydaróci római katolikus templom titulusa Szent István. A templom búcsúját augusztus 21–én, vasárnap tartották, az eseményen Ft. Mihály Balázs, érkeserűi plébános mondott szentbeszédet.

Szatmár megye — A Szatmár megyében található, de a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyéhez tartozó királydaróci római katolikus templom titulusa Szent István. A templom búcsúját augusztus 21–én, vasárnap tartották, az eseményen Ft. Mihály Balázs, érkeserűi plébános mondott szentbeszédet.

 

A Szatmár megyében található, de a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyéhez tartozó királydaróci római katolikus templom titulusa Szent István. A templom búcsúját vasárnap tartották, az eseményen Ft. Mihály Balázs, érkeserűi plébános mondott szentbeszédet. Ebben nagyon sok olyan uralkodót, és országvezetőt kívánt az emberiségnek, akik elhivatásuknak érzik az evangélium terjesztését, olyanokat akik a hit és az erkölcs sziklájára építik életüket, munkájukat, valamint családjuk, közösségük életét és sorsát. Úgy ahogy István tette – aki a Teremtő akaratát kereste mindenben, és akinek legfontosabb üzenete minder kor – így a ma embere számára is: semmi sem lehet fontosabb az életben mint az üdvösségünk, amit csak Istennel, és Jézus Krisztussal közösségben és egységben lehet elérni. Éppen ezért a szónok arra is felhívta az ünneplők figyelmét, hogy vizsgálja meg mindenki saját életét, és őszintén válaszoljon arra, hogy tud–e a hitért áldozatot hozni, le tud–e mondani olyan dolgokról, melyek a világhoz vonzzák? Mert mindannyian felelősek vagyunk azért, hogy meghalljuk vagy sem Isten szavát, és az is lényeges, hogy milyen keresztényekké válunk – alkalmiak vagyunk, akik csak ünnepnapokon foglalkoznak a lelki dolgokkal, vagy nap mint nap keresve az Úr akaratát, vele egységben rójjuk utunkat. Van–e rendszeres imaéletünk, megtaláljuk–e az alkalmat arra, hogy közösen imádkozzon a család, elmondjuk–e étkezések előtt az asztali áldást? Megköszönjük–e az ételt ami az asztalunkra kerül? Mindig figyelni kell arra, hogy ne hagyjuk, hogy olyasmik uralják le az életünket mint a bosszú, a meg nem bocsátás, a káromkodás, és a pénz szeretete – vagyis ne építsük homokra életünket. Ellenkezőleg, Szent Istvánhoz hasonlóan mi is legyünk hiteles tanúi az Úr Jézus Krisztusnak, gyakorolva a böjtöt, a megbocsátást, megtartva a tízparancsolatot. Prédikációja végén a szülők, nagyszülők szerepére is kitért, mert ők azok aki példáján felnő a gyerek, mit lát, mit hall, mit tapasztal addig amíg felcseperedik. A felsorolt dolgokra azért nagyon fontos figyelni mert a lélek örök, Istentől kaptuk és az ember ne mondjon le, ne vesztegesse el az üdvösségét a néhány évtizedig tartó e világi örömökért — zárta mondanivalóját a Ft. Mihály Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!