ERDON Helyi hírek

2011.08.02. 13:21

Táncoltak, zenéltek, főztek az érmihályfalviak Hajdúnánáson

Bihar megye - Nánási Vigasságok címmel egy hetes ünnepségsorozatot tartottak július végén Érmihályfalva egyik testvérvárosában, Hajdúdánáson. A programból az érmellékiek is kivették a részüket.

Bihar megye - Nánási Vigasságok címmel egy hetes ünnepségsorozatot tartottak július végén Érmihályfalva egyik testvérvárosában, Hajdúdánáson. A programból az érmellékiek is kivették a részüket.

A hajdúsági városban július 22. és 30. között zajlott eseménysorozat igen sokféle programot kínált a szórakozni vágyóknak, köztük több olyan is volt, melyben számítottak a testvérvárosaik – Érmihályfalva, Ustron (Lengyelország), Pöstyén (Szlovákia) – képviselőire is. A Sokszínű Európa elnevezéssel tartott úgynevezett kulturális workshop keretében, az első ízben megtartott helyi szépségverseny szüneteiben, előadók léphettek a főtér szabadtéri színpadára. Közöttük volt az érmihályfalvi Nyíló Akác néptánccsoport, mely szatmári, mezőségi és küküllőmenti táncokat adott elő. A néptáncosok a városhoz közeli Martinek Lovasudvarban is bemutatták tudásukat, az ott tartott fogathajtó verseny és népzenei találkozó közönségének.

Változatos étlap

Ugyancsak a színpadi produkciók között volt a helye az érmihályfalvi Playtime együttesnek, mely a hazaiak Külön Kiadás nevű, továbbá a Pöstyénből érkezett vendég-együttessel együtt szórakoztatta a nagyérdeműt, és utánuk következett az úgynevezett nagykoncert, a Ladánybene 27–tel. Az európai sokszínűséget nem csak a színpadon, de a terített asztal mellett is megjelenítették a szervezők, legalábis amennyire a testvértelepüléseikkel erre mód nyílt, hiszen főzőversenyt is tartottak. A hazai, felvidéki, lengyelországi és érmelléki ízek találkozóján az érmihályfalviak étlapján őzpörkölt túrós puliszkával illetve érmelléki pacalleves szerepelt. Utóbbit a zsűri különdíjjal jutalmazta, míg előbbi az érdeklődők tetszését is annyira elnyerte, hogy az ítészek asztalára végül alig jutott belőle.

Legjobb pálinka

Ugyanakkor 18 résztvevővel tartottak pálinkaversenyt is, melyen az az érdekes végeredmény született, hogy Hajdúnánás legjobb pálinkája az érmihályfalvi Krizsán Csaba szilvapálinkája lett!

A rendezvénysorozat keretében a testvértelepülések vezetői is találkoztak egymással. Szólláth Tibor vendéglátó polgármester, országgyűlési képviselő meghívására Kovács Zoltán polgármester és Bokor Apor alpolgármester is képviselte Érmihályfalvát, a találkozón az együttműködés további lehetőségeiről eset egyebek mellett szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!