ERDON Helyi hírek

2011.08.25. 10:04

Perelt a volt ügyvezető

Nagyvárad - Sajtóinformációk szerint Daiana Ghender, az állatkert volt ügyvezetője elsőfokon megnyerte azt a pert, amit a Közterület-fenntartó Zrt. (volt RAPAS, jelenleg ADP) ellen indított, így az intézmény vissza kell fizesse azt a pénzösszeget, amit levont a béréből, illetve a perköltségeit is fedezni kell.

 

A létesítmény volt vezetője azt nyilatkozta egy napilapnak: a Bihar megyei Törvényszék 2011/754. számú polgár jogi bírósági határozatában azt is kimondta, hogy a Helyi Tanács ezer lejt kell fizessen neki perköltség gyanánt. Mint ismeretes, Liviu Andrica RAPAS-vezérigazgató annak idején arra hivatkozva rendelt fegyelmi eljárást Daiana Ghender ellen, hogy az állatorvosnő megtagadta az állatkert vagyonkezelésének átvételét, azt állítva, hogy a társaság által elkészített leltár valótlan és hibás, és nem tartja tiszteletben a törvényes előírásokat. A volt adminisztrátor úgy fogalmazott: „ez csak a kezdet”, és optimista, mivel megitélésében bebizonyosodik majd, hogy „tövénytelenül és önkényesen”, váltottak le a tisztségéből.

Florin Alexandru, a Közterület-fenntartó Zrt. szóvívője csütörtökön azt közölte honlapunkkal: mivel jogi ügyről van szó, a vállalat nem kivánja hivatalosan kommentálni a dolgot, sem pedig a Daiana Ghender által mondottakat, és egyébként is csupán elsőfokú tárgyalás volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!