ERDON Helyi hírek

2011.08.22. 20:37

Műfajok sokszínűsége a Népkertben

Bihar megye - A tizenharmadik érsemjéni falunapokról a hagyományörző és hagyományteremtő programok mellett nem hiányoztak a szórakoztató műsorszámok sem. A záró tűzijátéknak „vetélytársa” akadt.

Bihar megye - A tizenharmadik érsemjéni falunapokról a hagyományörző és hagyományteremtő programok mellett nem hiányoztak a szórakoztató műsorszámok sem. A záró tűzijátéknak „vetélytársa” akadt.

 

Az érsemjéni falunapon még szombaton tartottak kispályás focibajnokságot – ennek részleteire a sportrovatban visszatérünk. Ugyancsak szombaton délután – miközben a kultúrházban zajlott a hagyományörző lakodalom – a Népkert színpadán a helyi Ezüstperje és a margittai Gyöngyvetők néptánccsoportok legkisebbjeinek, illetve az érmihályfalvi Fürge Lábak csoport részvételével zajlott gyermek néptáncgála. A Vis Major együttes rock-koncertjét a Street Dance, a Show Dance, Forever Dance, Best of Dance és Silver Vings csoportok moderntánc bemutatója, illetve Mohácsi Brigitta koncertje követte. A székelyhídi Tini Dance Center visszatérő vendége a Népkert színpadának, lendületes műsoruk idén sem maradt el. Az est sztárvendége a magyarországi Dred&Doris dance-duó volt, majd hajnalig tartott diszkó következett.

Operettektől a rockig

Másnap délután – a már hírül adott eseményeket követően – ugyancsak a Népkertben volt a falunap „központja”. Táncos varázs nevű program keretében a helyi kisebb és nagyobb gyerekek alkotta csoportok mutatták be táncos műsorukat. A néptánctalálkozón a helyi Ezüstperje és az érmihályfalvi Nyíló Akác csoportok léptek fel, a „beígért” Holtmaros nem érkezett meg – a Maros megyeiek Magyarországon vendégeskedtek. A másik székelyhídi showtánc csoporthoz hasonlóan a Control Dance Group is állandó fellépője a semjéni falunapoknak, azúttal a néptáncosok után mutatták be látványos műsorukat. Kele Krisztina és Kiss Csaba, a Nagyváradi Magyar Színház művészei örökzöldekből és operett slágerekből „kötött” csokrott adtak át a közönségnek, majd újabb műfajváltás következett: az érmihályfalvi Playtime együttes. A dallamos rockzenét játszó banda tavalyi megalakulását követően már visszatérő volt Érsemjénben, és nagyszerű koncertjükkel alapozták meg a hangulatot a V-Tech–nek. A Kefir (Kecskés Tibor) és Szamóca (Varga József) duó az ezredforduló éveiben volt a magyarországi könnyűzenei élet élvonalában, amikor dallamos romantikus-szerelmes dalaikkal lopták be magukat a tinédzser lányok szíveibe. Ez most meg is látszott, hiszen nem csak a mai fiatalok, de az egy évtizeddel ezelőtti tinédzserek is ott ringatóztak a színpad előtt.

Képek Kefirtől

Igaz, az azóta kettévált duóból csak Kefir volt jelen, akit Bandi nevű gitárosa kísért, de a zenei alapra élőben előadott produkciójukból „sütött”, hogy mindketten örömzenéltek. Bandi szemkontaktus alapján megállapította, hogy pontosan 4324 főből állt a közönség. Ha ennyi nem is, de felét megközelítő tömeg volt a színpad előtt, sőt, aki karnyújtásnyira volt, az a színpadra is felmehetett egy–egy dalba beszállni – más kérdés, hogy a szerencsés lányokra nem a szövegtudásuk és hangjuk miatt fogunk emlékezni, de nem is ez volt a cél. Kefír a közönségről több képet is készített, és ígéretéhez híven hétfőn ezek már láthatóak is voltak Facebook-oldalán. Egy kis csúszás miatt a koncert alatt a közönség választhatott: marad helyben, a nagy fák alatt, vagy megy tűzijátékot nézni a községközpontba? A nagytöbbség maradt – ami persze nem von le a másik látványosság értékéből. A V-Tech bulija után a Dreamers együttes koncertje következett, mely alatt is sokan táncra perdültek, akkor már közeledve az éjfélhez, sőt, átlépve a hétfőbe, melynek első órái Érsemjénben diszkózással teltek. 

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!