ERDON Helyi hírek

2011.08.22. 20:29

Megkezdődött a pótérettségi

Országszerte 109 595 diák iratkozott fel a pótérettségi egy vagy több próbájára, a vizsga 295 központban zajlik.

Országszerte 109 595 diák iratkozott fel a pótérettségi egy vagy több próbájára, a vizsga 295 központban zajlik.

Viszonylag kevés fiatal vesz részt a hétfői kompetencia-felmérésen, jóformán csak azok, akik valamilyen okból nem jelentek meg az elmúlt vizsgaidőszak során — például azért, mert pótvizsgázniuk kellett — ugyanis a kompetencia próbákon nem lehet bukni. Emiatt a vizsgaközpontok több tantárgyból is lebonyolíthatják a kompetencia felmérést ugyanazon a napon, így hétfőn román nyelv és irodalom mellett magyarból is vizsgáztak.

Megyénkben az idei évben a pótérettségire összesen 2052 végzős iratkozott be. A hétfői próbára 195 tanuló jelentkezett, mindenki meg is jelent a szóbelin — tudtuk meg Mariana Brumboiutól, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség sajtószóvivőjétől. A vizsgák ezúttal Szatmárnémetiben a Constantin Brăncuşi Iskolaközpontban, a Ion I. C. Brătianu Szállítási és Telekommunikációs Iskolaközpontban, valamint a George Emil Paladi Élelmiszeripari Iskolaközpontban, Nagykárolyban pedig a Iuliu Maniu Iskolaközpontban, Avasfelsőfaluban a Ioniţă G. Andron Iskolaközpontban zajlanak, Sárközújlakon az iskolaközpontban pedig albizottság működik.

Brumboiu elmondta, tegnap egy hiányzó sem volt. A szóbelizők nemcsak román tudásukról adtak számot, hanem az anyanyelv szóbelit is tegnap tartották. Utóbbi vizsgán 18 érettségiző vett részt Szatmárnémetiben a Ion I. C. Brătianu Szállítási és Telekommunikációs Iskolaközpontban működő vizsgaközpontban. Kedden idegen nyelvből szóbeliznek, szerdán pedig a digitális kompetenciákat felmérő vizsgán vesznek majd részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!