ERDON Helyi hírek

2011.08.03. 12:13

Már állnak a pillérek Szilvásban

November végéig kell elkészüljön a Körös felett átívelő híd Nagyváradon az egykori Szilvás helyén. A beruházás összköltségvetése meghaladja a hétmillió lejt.

November végéig kell elkészüljön a Körös felett átívelő híd Nagyváradon az egykori Szilvás helyén. A beruházás összköltségvetése meghaladja a hétmillió lejt.

Az új közúti híd a Dragos Voda és a Facliei utcákat fogja összekötni elkészülte után. Ez a harmadik új híd lesz a Sebes-Körös fölött, a másik két híd a nagyváradi körgyűrű nyugati részén illetve a Sovata utcánál szeli majd át a folyót. A hídépítéssel egy időben a Szilvásban már elkezdték építeni a regionális üzleti központot is, melyre a kivitelező a Szektoruális Operatív Programtól szerzett finanszírozást. A munkálatokat három hónappal ezelőtt kezdték meg és mind a bal, mind a jobb parton hamarosan elkészül a hídfő és a pillér. Mircea Pascalau a hidat építő Constructii Bihor vállalat vezérigazgatója lapunknak elmondta, hogy a munkálatok az ütemterv szerint haladnak és ahatáridőig, november végéig be is fejezik azt. Mint mondta, a hídfők és a pillérek befejezése után felhelyezik rájuk a vas hídszerkezetet, majd a betonozás, aszfaltozás, vagyis a híd kozúti használatra való alkalmassá tétele következik. Jelenleg mintegy negyven munkás dolgozik a hídnál, tette hozzá Pascalau elárulva azt is, hogy a feljárók és a kiegészítő munkálatok kivitelezése már nem a Constructii Bihor feladata. A hídépítés költségét az olasz Macio cég állja, mely a híd megépítéséért cserébe megkapta az önkormányzattük a Szilvás telkét, hogy oda üzleti központot építsen. A központ kivitelezési költsége 57 millió lej, melyből az Európai Unió 24,6 millió lejjel járul hozzá. Az ötemeletes épületet 2012 december elejéig kell befejezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!