ERDON Helyi hírek

2011.08.05. 16:49

Letarolt zöldövezetek

Az E.ON Gaz a gázvezetékcsere közben tönkreteszi a járda melletti zöldövezetet, hívta fel a figyelmet Békéssy Erzsébet.

Az E.ON Gaz a gázvezetékcsere közben tönkreteszi a járda melletti zöldövezetet, hívta fel a figyelmet Békéssy Erzsébet.

Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója tegnap a szatmárnémeti Ioan Slavici utcára hívta meg a sajtó képviselőit, ahol folyamatban van az E.ON Gaz által végzett vezetékcsere, ami a város többi utcáján is folyatódik. Az igazgatónő felhívta a figyelmet arra, hogy a járda melletti zöld sáv végig le van tarolva a ráhányt törmelék miatt. Ráadásul a munkálatokat végző cég megkapta a környezetvédelmi jóváhagyást, melynek értelmében köteles megőrizni a zöldövezetek integritását, vagy legalább visszaállítani azt. Emiatt a környezetvédelmi ügynökség panaszt fog benyújtani a környezetvédelmi őrséghez, hogy vonják felelősségre a céget. Az igazgatónő hozzátette, Magyarországon látott olyan példát, hogy a kivitelező konténerekbe helyezte el a kikotort földet a munkálatok ideje alatt, hogy megóvja a zöldövezetet.

Máshol nincs hely

A gázszolgáltató munkatársa kérdésünkre elmondta, ahol az úttest felbontására nem kapnak engedélyt, ott a járdát kénytelenek feltörni, a vezetékek cseréje után azonban a szerződésnek megfelelően visszaállítják a munkálatok előtti állapotokat. Sok esetben azonban a kikotort földet a járda melletti zöldövezetre hányják a munkások, ami-máshol nem lévén hely- láthatóan gyakran elkerülhetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!