ERDON Helyi hírek

2011.08.30. 17:49

Koszos volt a medence vize

Fogyasztói bejelentést követően ellenőrizték az ákosi termálstrandot a fogyasztóvédők, a helyszínen azt tapasztalták, hogy a medence vize koszos, egy hónapja nem volt cserélve.

Fogyasztói bejelentést követően ellenőrizték az ákosi termálstrandot a fogyasztóvédők, a helyszínen azt tapasztalták, hogy a medence vize koszos, egy hónapja nem volt cserélve.

 

A napokban többen is megkeresték a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőséget az ákosi termálstrandon tapasztalt tűrhetetlen körülmények okán, mondta sajtótájékoztató keretében Valentin Breban, a felügyelőség vezetője. A bejelentők azt követően tettek feljelentést, hogy az elmúlt hét végén az ákosi strandon szerettek volna hűsölni, de a víz koszos volt, már különböző élősködők, lárvák is megtelepedtek abban. Breban és munkatársai Ákosra mentek, hogy a helyszínen ellenőrizzék a lakossági bejelentést, melyet megalapozottnak találtak, hiszen a felügyelők megítélése szerint a víz a medencében legalább egy hónapja nem volt kicserélve, ugyanakkor az a nyilvántartás sem volt kitöltve, mely a víz cserélésének idejét tartalmazza. A fogyasztóvédők megjelenésekor a strand üzemeltetői leengedték a medencéből a vizet, mely elégedetlenséget váltott ki a strandolók körében, így aki igényelte, visszakapta a belépőjegy árát. Breban elmondta, a koszos víz csak egyike a szabálytalanságoknak, hiszen a belépőjegy ára sem volt kifüggesztve, mint ahogy a strand területén árusított ételek minősége is megkérdőjelezhető. A strand üzemeltetői az észlelt szabálysértések miatt 30 ezer lejes bírságot kaptak.

Romlott hús

A fogyasztóvédők az elmúlt időszakban a fagyasztott árucikkek árusításának és tárolásának körülményeit ellenőrizték a megyében, melynek során 12 kereskedelmi egységben összesen 573 kilogramm fagyasztott terméket ellenőriztek, és ezek közül 224 kilogramm esetén valamilyen szabálysértést észleltek. Hat kereskedőt összesen 48 ezer lejre bírságoltak meg, 112 kilogrammot ideiglenesen bevontak a forgalomból, amíg a termékre a román nyelvű fordítás is rákerül. Ugyanakkor 15 kilogramm húst véglegesen bevontak a forgalomból, ugyanis azok szavatossági ideje 15-20 nappal meghaladta az ajánlott fogyasztási időt, mondta Breban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!