ERDON Helyi hírek

2011.08.02. 11:59

Kompenzált gyógyszerek

Több nagyváradi gyógyszertárban mától, illetve tegnap délután óta kiadják a térített árú gyógyszereket. Eugenia Hamza gyógyszerész, a Bihar megyei Gyógyszerészkollégium elnöke valójában nem tudta a változás konkrét okát, de feltételezte, hogy a patikák nem szeretnék elveszíteni klienseiket.

Több nagyváradi gyógyszertárban mától, illetve tegnap délután óta kiadják a térített árú gyógyszereket. Eugenia Hamza gyógyszerész, a Bihar megyei Gyógyszerészkollégium elnöke valójában nem tudta a változás konkrét okát, de feltételezte, hogy a patikák nem szeretnék elveszíteni klienseiket. A gyógyszertárak egy részében csak a krónikus betegségekre vonatkozó recepteket honorálják, de vannak patikák, amelyek a heveny betegségekre felírt gyógyszereket is kiadják (utóbbiak esetén a recept csak pár napig érvényes). Érdeklődésünkkor Oana Ungur, a Bihar megyei Egészségbiztosítási Pénztár szóvivője nem tudott arról, hogy bármilyen utasítást kaptak volna az országos pénztártól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!