ERDON Helyi hírek

2011.08.28. 14:28

Ismét régiségvásárt szerveztek Nagyváradon

Nagyvárad- Az elmúlt hétvégén ismét régiségvásárt szerveztek a váradi Rhédey-kertben. Az érdeklődők többek közt válogathattak különféle régi szobrocskákból, pénzérmékből, festményekből, órákból.

Nagyvárad- Az elmúlt hétvégén ismét régiségvásárt szerveztek a váradi Rhédey-kertben. Az érdeklődők többek közt válogathattak különféle régi szobrocskákból, pénzérmékből, festményekből, órákból.

 

Egy letűnt világba csöppenhettek azok, akik az elmúlt hétvégén kilátogattak a nagyváradi Rhédey-kertbe, ahol ismét régiségvásárt szerveztek. Az érdeklődők válogathattak különféle régi szobrocskákból, könyvekből, állólámpákból, festményekből, órákból, ékszerekből és egyéb régi tárgyak közül. Ezúttal kevesebb régiségkereskedő, illetve -gyűjtő kellette portékáját, a helybélieken kívül Szatmárnémetiből, Aradról, Temesvárról és Magyarországról érkezett árusokat lehetett látni, szám szerint huszonkettőt. A fő jelszó az „olcsóbban is adom” és a „lehet alkudni” volt: amikor valamelyik kereskedőnek feltünt, hogy valaki komolyan érdeklődik egy-egy tárgy iránt, az ár közlése után önmagától hozzátette ezen bűvös szavakat. A vásárlók így akár 10-20 lejjel olcsóbban is hozzájuthattak valamely áruhoz.

Régi festmények

Egyébként úgy tűnt, hogy a legnagyobb kínálat régi festményekből, pénzérmékből és fémtárgyakból volt. Többnyire inkább nézelődtek az emberek, az egyik régiségkereskedő meg is jegyezte, hogy az utóbbi megcsappant az „amatőr” érdeklődés a régi holmik iránt. Az egyik standnál azonban egy tábla hirdette, hogy a szöveg szerzője régiségeket vásárolna.

Aki valamilyen oknál fogva lemaradt a rendezvényről, legközelebb szeptember végén pótolhatja múlasztását, amikor ismét megszervezik a régiségvásárt.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!