ERDON Helyi hírek

2011.08.30. 15:46

Felszámolják a régi bódékat

Nagyvárad - Kedd délután a városháza dísztermében rendes havi ülését tartotta a Helyi Tanács. Az egyik napirendi pont arra vonatkozott, hogy alakítsák át a December 1. park északkeleti részét.

 

 

Az egyik napirendi pont a December 1. park északkeleti részének területrendezésére vonatkozott, arra a környékre, ahol jelenleg élelmiszerbódék működnek. Ilie Bolojan polgármester arra emlékeztette az önkormányzati képviselőket: az építmények egy részét még a kilencvenes évek elején húzták fel, és kijelölt bérleti díjat fizettek a működésükért, a többi bérlők pedig egy 2007-ben lezajlott árverés nyomán meghatározott illetéket utaltak a helyi költségvetésbe, így ezek összege kereskedelmi társaságonként változik. Az elöljáró amellett érvelt, hogy a megmaradt bódékat le kell bontani, mert rontják a városképet, az előterjesztésben pedig úgy szerepelt, hogy a jelenlegi négy bérlőnek hosszabítsák meg 15 évre a szerződését abban az esetben, ha vállalják, hogy legkésőbb 2012. április 30-ig befektetnek korszerű bódékba, és napi 2 lej/négyzetméter bérleti díjat fizetnek a továbbiakban.

Huszár István RMDSZ-es tanácsos afelől érdeklődött: ha az eredeti szerződés már 2 éve lejárt, az önkormányzatnak jogában áll-e a régi bérlőkkel közvetlenül szerződést kötni, nem kellene-e inkább árverést szervezni. Pásztor Sándor RMDSZ-s tanácsos azt javasolta: a határozatot egészítsék ki azzal, hogy ha az eddigi bérlőknek nem felel meg a napi 2 lej/négyzetméter bérleti díj, akkor licitet szerveznek. Végül a testület az utóbbi megjegyzéssel fogadta el az előterjesztés, 21 igen szavazat és 2 tartózkodás mellett.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!