ERDON Helyi hírek

2011.08.29. 08:45

Az önálló Újváros ünnepe

Avasújvárosban első alkalommal rendezték meg az önálló községnapot, miután Újváros községről levált Ráksa.

Avasújvárosban első alkalommal rendezték meg az önálló községnapot, miután Újváros községről levált Ráksa.

 

Vasárnap az avasújvárosi református templomban tartott istentisztelet után a hősök emlékművének a megkoszorúzásával vette kezdetét Újváros község napja. Ludróczki Sándor polgármester köszöntőjében elmondta, más érzés úgy megszervezni egy községnapot, hogy azt nem mások, hanem az itt élők irányítják. Újváros község elindult az önálló fejlődés útján, ennek már megvannak a látható jelei és eredményei is. Hamarosan megtörténik a vagyonelosztás Újváros és Ráksa községek között, és remélhetőleg mindent eltakaró fátyol borul a múltra. Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke gratulált az újvárosiaknak, hogy sikerült győztesként kikerülni hosszan tartó csatározásaikból, sok sikert kívánt a további tevékenységeikhez, amelyekhez támogatást ígért.

Megnyitó, szórakozás

A községnap hivatalos megnyitóján ismét a polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Erdei D. István parlamenti képviselő és Kónya László leköszönő főtanfelügyelő–helyettes szólt a község lakóihoz. A nagy hőség ellenére sokan körbeállták az iskola és a kultúrotthon között felállított színpadot. Elsőként a helyi iskolások műsorát lehetett látni, a produkció színvonala arról árulkodott, hogy rég készülnek erre az alkalomra. A községnap egyben a hazatérés napja is, amelyre amiatt jön haza nagyon sok elszármazott, mert itt nem csak a rokonokkal, hanem a régi barátokkal és ismerősökkel is találkozhatnak. A délután és az est folyamán fellépett a MADISZ avasújvárosi szervezetének hagyományőrző csoportja, több szólista és néptánccsoport, az est fénypontja a Desperado koncert és a tűzijáték volt.

Elek György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!