ERDON Helyi hírek

2011.08.30. 16:00

A szatmáriak nemigen spórolnak

Hatodik helyre szorultunk régiónkban, míg országosan csak a 25. helyhez elég az a bankbetétben megspórolt és folyószámlán tárolt pénz, amennyit megyénkben lakosonkénti átlagban birtokolunk.

 

 

 

A szatmár megyei lakosok vagy nem spórolnak annyira, mint a régió másik öt megyéjében, vagy nem bankbetétben tartják a félretett pénzüket, de az is lehet, hogy valóban kevesebbet keresünk, mint szomszédaink. Nem meglepő, hogy a legszorgosabban gyűjtögetők Bukarestben vannak, őket az szaknyugati régóhoz tartozó Kolozs megye követi, de még az első tízben találjuk szintén a régiónkhoz tartozó Bihar megyét is, éppen a kilencedik helyhez elég a lakosonkénti 4050,8 lej. Kolozs megye 7172,8 lejjel, több mint 11 ezer lejes lemaradással került Bukarest után a második helyre. Régiónkban Szilágy megye 3470,6 lejjel a 15. országos szinten, Beszterce-Naszód 3350,4 lejjel a 18. helyen végzett, s így éppen Máramaros megyét utasította maga mögé. Itt csak 3250,3 lejes bankbetétből és a folyószámlán lévő tartalékot halmoztak fel a máramarosaik. Szatmár megye nem éri el a lakosonkénti 3000 lejes határt, igaz, nem is igen marad len onnan, de a 2937,2 lejes spórolt összeg csak a 25. helyhez elég, s ugyanezzel kerültünk régiónkban az utolsó helyre. Érdekes adat, hogy Kolozs, Bihar, Szilágy és Beszterce-Naszód megyének van összesen körülbelül annyi megtakarított pénze, mint a bukarestieknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!