ERDON Helyi hírek

2011.07.21. 16:01

Új vízhálózat Érendréden

Tegnap avatták fel a nemrég befejezett ivóvízhálózatot Érendréden. A négy és fél évig elhúzódott munka csak a kezdet, mondta Papp Tibor polgármester, már folyamatban van egy újabb fejlesztés.

 Átadták tegnap délelőtt 11 órakor az új ivóvízhálózatot Érendréden. A 3 247 977 lej összköltségvetésű beruházást már 2006-ban elkezdték, a négy és fél éves munka után a lakosság végre élvezheti a vezetékes ivóvíz előnyeit. A rendszer hosszúsága 25 kilométer, tartalmaz továbbá egy szivattyútelepet, egy klórozó állomást, harmincnyolc darab tűzcsapot, valamint huszonöt darab szivattyút. A fejlesztést az 577/1997-es kormányprogram keretén belül sikerült megvalósítani. Az avatási szalagot Papp Tibor, Érendréd polgármestere és Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke vágta át. Az ivóvízhálózathoz már a lakosság nagyobbik fele csatlakozott, eddig mintegy kétszáz háztartásba van bevezetve a vezetékes ivóvíz.

Az avatási szalag átvágása után Papp Tibor polgármester köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy a beruházást négy és fél éve kezdték el, még a 2006-os esztendő során. Most, az átadáskor elmondható, hogy megérte a befektetett fáradságot és pénzt, nagy megvalósítás ez a község számára. Elmondható, hogy sikeres a lakosság körében a megvalósítás, hiszen már körülbelül kétszáz gazdaság csatlakozott a hálózatra. Sajnos Érendréden és a hozzá tartozó falvakban (Érdengeleg és Iriny) hosszú ideig „semmi sem történt”, mondta Papp Tibor, 1989 és 2004 között semmilyen komolyabb beruházást sem sikerült véghez vinni. Az ivóvízhálózat kiépítése az első nagy, komolyabb dolog, amihez hozzákezdtek a községben, ezért is nagyon fontos pillanat az átadásé. A remények szerint azonban ez csak a kezdet, és következnek az újabb komoly fejlesztések. Kisebb, később elkezdett dolgokkal már büszkélkedhetnek: ilyen például a már elkészült park Érendréd központjában.

A polgármester úr beszédje után az érendrédi és érdengelegi ortodox tisztelendők felszentelték a létesítményt, ezután az érendrédi református tiszteletes kért áldást. Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke gratulált Papp Tibor polgármesternek, elmondta, hogy Érendréd lakossága megérdemli a minőségi vízszolgáltatást. Megjegyezte, hogy az előbb használt ollót nem kell nagyon messzire eltenni, hiszen több mint kétmillió eurós beruházás van folyamatban a községben. Papp Tibor ezután ismertette is a szóban forgó beruházás részleteit: a Vidékfejlesztési Alap 322-es kiírásának keretében nemsokára elkezdik a 9,7 kilométernyi községi út aszfaltozását mindhárom faluban, a kivitelezési terv már készen áll. Ehhez az infrastrukturális fejlesztéshez tartozik az érendrédi művelődési ház rendbetétele és egy új óvoda felépítése Irinyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!