ERDON Helyi hírek

2011.07.19. 08:29

Megnyugodhatnak a Kölcsey miatt aggódók

A hányattatott sorsú Kölcsey Ferenc Főgimnázium új otthonában hamarosan — a bérleti szerződés aláírása után — kezdődhetnek a felújítási munkálatok, amelyekhez 905 ezer lej áll jelenleg rendelkezésre.

A hányattatott sorsú Kölcsey Ferenc Főgimnázium új otthonában hamarosan — a bérleti szerződés aláírása után — kezdődhetnek a felújítási munkálatok, amelyekhez 905 ezer lej áll jelenleg rendelkezésre.

Szerkesztőségünkhöz érkeztek az utóbbi időben olyan aggodalomról tanúskodó jelzések, amelyekben a Kölcsey Ferenc Főgimnázium új otthonául szolgáló volt UNIO iskola alkalmasságát vitatják. Az üggyel kapcsolatban megkérdeztük Kereskényi Gábort, Szatmárnémeti alpolgármesterét, aki elmondta, hogy természetesen tudnak róla, hogy jó néhány területen javításra szorul az épület. A legsürgősebb felújításokra 905 ezer lejük van, amelyet a Római Katolikus Püspökségtől kaptak vissza. Ezen összeget a Zárda templom melletti épület tetőszerkezetének felújítására fordították, amikor még úgy nézett ki, hogy a legnagyobb magyar középiskola oda költözhet a jelenlegi helyéről.

Költözik a Kölcsey

Az alpolgármester elmondta, hogy az új iskola tetőszerkezete is javításra szorul, de ezen a héten aláírják a bérleti szerződést a püspökséggel, s ezután kiadhatják a munkálatokat a vállalkozónak, akinek az egyik legnagyobb feladata az évtizedek során felhalmozódott hatalmas mennyiségű szemét eltüntetése, és a tetőszerkezet felújítása. Ezzel párhuzamosan zajlik majd a régi mosdók helyrehozatala, valamint újak kialakítása, ugyanis a tanulólétszám megköveteli ezt is. Átnézik az elektromos hálózatot, és a nyílászárókat is, majd kifestik az épületet. „Augusztus közepére elkészülhetnek a munkálatokkal, s azután már csak az iskola ingóságainak költöztetését kell megoldani” — magyarázta Kereskényi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!