ERDON Helyi hírek

2011.07.10. 14:17

Jubileumi kiállítás nyílt

Nagyvárad- Péntek délután a Körösvidéki Múzeum szervezésében évfordulós <strong>kiállítás </strong>nyílt a váradi Barokk Palotában.

Nagyvárad- Péntek délután a Körösvidéki Múzeum szervezésében évfordulós kiállítás nyílt a váradi Barokk Palotában.

 

Tulajdonképpen 10 éves egyetemi találkozónak is lehetett volna nevezni a kiállítás megnyitót, hiszen premierként azon képzőművészek alkotásait mutatták be, akik 10 évvel ezelőtt végeztek a Nagyváradi Egyetem Vízuális Művészetek Karának festészeti szakán, első végzős évfolyamként. Az ünnepségen jelen volt többek közt Cornel Durgheu akkori dékán, Ioan Aurel Mureșan katedrafőnök, Ovidiu Sălăgean tanár és Mihai Perca tanársegéd. Aurel Chiriac múzeumigazgató, aki szintén oktatta egy darabig a megjelenteket, stílszerűen felolvasta az „osztálynaplót”. A megszólítottak zöme igennel válaszolt, azonban olyan akadt, aki éppen külföldön tartózkodik, vagy már eltávozott az élők sorából. Íme a névsor: Bar Diana, Bulzan Dan, Cosma Dan, Durgheu Serena, Földes Mihály, Frâncu Tudor, Grecu Carmen, Holló Kinga, Halász Katalin, Jedlicska Zoltán, Lăpădatu Adrian, Lupșe Liana, Marcușiu Lucian, Moș Călin, Pământ Radu, Roșca Șerban, Sabo Alexandru, Sălăjan Silvestru, Tirla Gheorghe és Vasile Corina.

Cornel Durgheu felidézte a fakultás megalapításának körülményeit és beszélt a mostani nehézségekről is, néhány képzőművész pedig a viszontlátás öröméről szólt. A festményeket augusztus 10-ig lehet megtekinteni.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!