ERDON Helyi hírek

2011.07.14. 17:25

HID–fesztivál helyett aggteleki tábor

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Aggteleken rendezik meg az összkulturális tábort, amely a szatmári kezdeményezésű HID–fesztivál jogutódja.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Aggteleken rendezik meg az összkulturális tábort, amely a szatmári kezdeményezésű HID–fesztivál jogutódja.

Idén elmarad az elmúlt két esztendőben Szatmár megyében megszervezett HID–fesztivál, jelentette be csütörtökön Krakkó Rudolf a fesztivál szervezője. Ennek ellenére idén sem maradnak táborozási lehetőség nélkül azok a magyar művészek, illetve a kultúra iránt érdeklődő Kárpát–medencei magyarok, hiszen augusztus 25. és 29. között rendezik meg az Aggteleki Kulturális Tábort (AKT) – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Bencze Attila főszervező. A Szatmárnémetitől 200 km–re fekvő településen készülő esemény elsődleges célja, hogy a Kárpát–medencében tevékenykedő művészeket közelebb hozzák egymáshoz. A tábor kilenc helyszínen zajlik majd: lesz líra-, próza-, néptánc-, tánc és zeneművészeti-, illetve közéleti sátor, vizuálkult- és tekercsterem, ugyanakkor a kis- és a nagyszínpadon zenei produkciók szórakoztatják majd a nagyérdeműt. A táborba érkező amatőr együttesek a Sony Music lemezkiadó jóvoltából felkerülnek a Best of Aggtelek lemezre, az írók és költők alkotásai pedig egy antológia-kötetben jelennek meg. A filmeseknek is kedveskednek a szervezők, ők ugyanis Andy Vajna híres filmrendezővel beszélgethetnek majd. Krakkó elmondta, hogy a kulturális események promoválása mellett a nagyszínpadon folk és rock együttesek (Ismerős arcok, Kormorán, Holdviola, Kalapács, Bikini stb.) szórakoztatják majd a közönséget. Bencze Attila hozzátette, a táborban való részvétel egy személynek – szállással és napi háromszori étkezéssel együtt – 15 és 19 ezer forint között váltakozik, a szálláshely típusától függően.

A kulturális táborról bővebb információt a www.aktok.blogspot.com weboldalon olvashatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!