ERDON Helyi hírek

2011.07.12. 19:16

Borbély László ellen vizsgálódnak

Borbély Lálszó környezetvédelmi miniszter neve is felmerült abban a nyomozati anyagban, melyet a Nagyváradi Korrupcióellenes Hatóság (DNA) az avasújfalui (Certeze) Ioan Ciocan ellen indított, és két személy ellen bűnvádi eljárást is kezdeményeztek.

Borbély Lálszó környezetvédelmi miniszter neve is felmerült abban a nyomozati anyagban, melyet a Nagyváradi Korrupcióellenes Hatóság (DNA) az avasújfalui (Certeze) Ioan Ciocan ellen indított, és két személy ellen bűnvádi eljárást is kezdeményeztek. A korrupcióellenes hatóság ügyészei hatalommal való visszaélés gyanúja miatt indítottak eljárást Ioan Ciocan (egy Szatmár megyei PSD-s képviselő veje) ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy a környezetvédelmi miniszter tanácsadójának közbenjárását kérte több munkálat megszerzése érdekében. A DNA ügyészeinek közleményéből kiderül, hogy Borbély László környezetvédelm miniszter ellen is vizsgálódnak, akinek a gyanú szerint a Szatmár megyei vállalkozó cége saját költségén 20 ezer euró értékben újította fel lakását. A lakásfelújítás ellenértékeként Borbély László közben kellett volna járjon a Román Vízügyi Hatóságnál – mely a Környezetvédelmi Minisztérium alárendeltségébe tartozik -, hogy Ioan Ciocan újabb munkálatokat elnyerjen, mint ahogy abban is segédkeznie kellett volna, hogy a már elvégzett munkálatokat mihamarabb kifizessék a vállakozó cégének. Ioan Ciocan 2007-től napjainkig 48 folyószabályozási munkálatot végzett el Tuzla és Eforie környékén. A törvény értelmében miniszteri funkciót betöltő személy ellen nem indíthatnak eljárást a DNA ügyészei csak azt követően, hogy a parlament bizottsága jóváhagyta azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!