ERDON Helyi hírek

2011.07.26. 13:33

A maximális kapacitás sem elegendő

Továbbra sem tudja megoldani az Apaserv nagykárolyi kirendeltsége az esőzésekkor feltörő szennyvíz elvezetését a Gheorghe Lazăr utcán.

Továbbra sem tudja megoldani az Apaserv nagykárolyi kirendeltsége az esőzésekkor feltörő szennyvíz elvezetését a Gheorghe Lazăr utcán.

 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Nagykárolyban, a Gheorghe Lazăr utca 9. szám alatt fekvő lakóház környékén heves esőzések során minden egyes alkalommal a felszínre tör a szennyvíz az elvezető csatornákból. Péli Tibor helyi nyugdíjas háza előtt olykor az egy méteres magasságot is eléri. Ez annak tudható be, hogy a szennyvízcsatorna a főút felé folyamatosan szűkül, ilyenkor pedig nyilván eldugul.

A vasárnapi eső közben természetesen ugyanez történt. Az érintett személy elmondta, hogy a nagykárolyi önkormányzat ugyan épített egy túlfolyás érzékelőt, amely a Kaplony felé folyó „büdös árokba” tereli a szennyvizet, de ez sem segített sokat, ugyanis heves esőzések idején az túl nagy nyomással tör a felszínre.

Helyszínre érkezésünk után nem sokkal Ovidiu Papi helyi tanácsos, az Apaserv Rt. nagykárolyi kirendeltségének igazgatója is megjelent. Szerinte nincs más teendő, meg kell várni a csatornázást megelőzően készítendő átfogó tervet, ugyanis látszólag a túlfolyás érzékelő sem oldotta meg a helyzetet. „Már minden tőlünk telhetőt megtettünk, egy túlfolyás érzékelőt is üzembe helyeztünk, amely maximális kapacitáson működik, viszont az sem elegendő a szennyvíz elvezetéséhez”.

 

 

Áldatlan állapot

 

A nagykárolyi Péli Tibor szerint több mint 32 éve végezték el a csatornázási munkálatokat a Gheorghe Lazăr utcában. “A probléma az, hogy annak idején a csatornát úgy építették fel, hogy az utca végére leszűkül. Ennek köszönhető tulajdonképpen, hogy folyamatosan eldugul esőzésekkor” — nyilatkozta az érintett, aki számára a nagyobb bajt az jelenti, hogy a lakóháza alacsonyabban fekszik, mint az utca szintje, és a kifolyó szennyvíz nagy része a ház mellett beáramlik az udvarba, ahol az elvetett gyümölcsök, zöldségek is rendre elpusztulnak. Péli Tibor lakásának az utca felé néző két szobája lassan lakhatatlan, a szennyvíz által feltörő bűzről, amely a szobákban is erősen érezhető, még nem is beszéltünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!