ERDON Helyi hírek

2011.07.19. 16:21

A diákok után a tanárokon volt a sor

Az idei tanárivizsgán az elmúlt évekhez vizsojnyítva gyengéb eredmények születtek.

Az idei tanárivizsgán az elmúlt évekhez vizsojnyítva gyengéb eredmények születtek.

 Dorel Luca megyei főtanfelügyelő a tanári versenyvizsga eredményeiről számolt be a tanfelügyelőségen tartott tegnapi sajtótájékoztatón. Máris egy pontosítással kezdte tájékoztatóját elmondva, hogy a sajtó tévesen jelenítette meg a helyzetet, amikor azt állította, hogy a tanárok megbuktak a tanári vizsgán. „Az igaz, hogy megyénkben a vizsgázók több mint hetven százaléka hetes alatti jegyet ért el, így nem kaphatnak címzetes tanári állást, de helyettes tanári állást kaphatnak. Csak az ötös alatti jegyekkel nem lehet semmilyen tanári állásra számítani” - fogalmazott Luca, hozzátéve, hogy utóbbiaknak augusztus 4-én újra vizsgázniuk kell ahhoz, hogy tanítói, tanári állásban reménykedhessenek ebben a tanévben.

 

Adatok

 

A most lezajlott vizsgán 1069-en vettek részt, és 1064 dolgozatot javítottak ki, öt vizsgázót ugyanis kizártak, mert a javítók úgy ítélték meg, hogy a dolgozataikban olyan jelzéseket tüntettek fel, amelyek azonosíthatóvá tették őket. Az 1064 kijavított dolgozatból 366 darab 1-4,99 közötti jegyet kapott (34,4 százalék), 435 dolgozat 5-6,99 közötti jegyet ért (40,88%), 263-an pedig 7-9,99 közötti eredményt értek el (24,74%). Három jelentkező tízest írt (0,28%), az egyik német nyelvből, a másik román nyelvből, a harmadik pszihopedagógiai tanácsadásból. A leggyengébb, egyes osztályzatú dolgozatot egy tornatanár-jelölt hozta össze. Az óvásokat tegnap délután öt óráig lehetett benyújtani, az újrajavítás eredményeit ma fügesztik ki. Dorel Luca elmondása szerint túlnyomrészt a 6,50-6,99 közötti jeggyel rendelkezők nyújtottak be óvást.

 

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!