ERDON Helyi hírek

2011.07.05. 17:37

2,42 millió lej a községeknek

A román kormány a tartalékalapból 2,42 millió lejt utalt ki a Szatmár megyében található községeknek a tartozások, folyó költségek, beruzházások, javítási és felújítási költségek fedezésére.

A költségvetés-kiegészítés révén az avasújvárosi önkormányzat a rózsapallagi kultúrotthon felújítására 150 ezer lejt kapott, Pálfalva község pedig a Szatmárpálfalván található Brânduşei utca kövezésére és aszfaltozására kapott célirányosan 50 ezer lejt. A költségvetés-kiegészítés révén Erdőd, Bogdánd, Csaholy önkormányzatai egyenként 10 ezer lejt, Szakácsi és Vetés községek 30 ezer lejt, Kálmánd, Mezőfény, Újváros, Szilágypér, Mezőterem, Csanálos községek 40 ezer lejt kaptak. Ötvenezer lejes támogatást kaptak az ákosi, egri, érendrédi, béltkei, batizi, csomaközi, kolcsi, halmi, hadadi, lázári, aranyosmeggyesi, pálfalvai, mezőpetri, piskolti, kökényesdi, szokondi, tasnádi, tartolci, turci, túrtterebesi, szatmárhegyi községek, míg a börvelyi, bikszádi, homoródi, szaniszlói, nagytarnai önkormányzatok hatvanezer lejes támogatásban részesültek. A legnagyobb összegű támogatást a költségvetés-kiegészítés során Szamosdob, Daróc, Szopor (egyenként 70 ezer lejt), és Mikola (80 ezer lej) kapta, derül ki a kormány közleményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!