ERDON Helyi hírek

2011.06.21. 10:15

Zajlik a várad-réti hídfelújítás

<p>Nagyvárad - Új szakaszukba léptek a Theodor Neș utcai hídon zajló felújítási munkálatok. Néhány napja egy fúrógép segítségével feltörték a száz évvel ezelőtt öntött betont. A fémpillérek maradtak.</p>

Néhány nappal ezelőtt új szakaszukba léptek a nagyvárad-réti Theodor Neș utcai hídon zajló korszerűsítési munkálatok. Egy fúrógép segítségével feltörték a száz évvel ezelőtt öntött betont és csupán azok a fémpillérek maradtak talpon, melyek összekötik az átkelő két végét. Mint ismeretes, a hídfelújításnak május elején kezdtek neki, a kivitelezés határideje pedig szeptember 15-e. Eddig a munkásoknak egyebek mellett sikerült lebontaniuk a létesítmény közepén lévő betonkorlátokat, melyeknek azt volt a szerepük, hogy megakadályozzák a nagy súlyú gépjárművek felhajtását. Ugyanakkor megszüntették a járdákat és felszedték az aszfaltburkolatot.

Hídfelújítás - kockázatos művelet

Nemrég a legkockázatosabb műveletre is áttértek, vagyis feltörték az 1908-ban tervezett híd fémpillérei közötti betont. Ennek darabjai nagy porfelhő és robaj közepette hulltak alá. A veszélyes jelleg miatt először a híd első felében törték fel a betont, majd következik a második része is, mely a Ștefan cel Mare sugárút/Árpád vezér útja felé esik. A tervezés és kivitelezés áfa nélkül közel 2,7 millió lejbe kerül. A projekt szerint a modernizálás után az út kétsávos lesz, 33 méter hosszú és 14 méter széles, kétoldalt 1,5 méter széles járdákkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!