ERDON Helyi hírek

2011.06.27. 07:51

Villa Karul Fesztivál

<p>Bár az előrejelzések igencsak borúsak voltak, esőt, sőt viharokat is jósoltak a hétvégére, a Nagykárolyi Városnapoknak mégis megkegyelmezett az időjárás, egy-egy futó zápor zavarta csak meg a szórakozást.</p>

A hétvégi városnapok egy különleges, szabadtéri szimfonikus koncerttel indultak, péntek este 8 órakor a nagyszínpadon Fátyol Lujza nemzetközi hírű énekesnő és a Dinu Lipatti Filharmónia zenekara játszott. Az érdeklődés igen nagy volt a városközpontban felcsendülő klasszikusok iránt, a közönség hálásan fogadta az élményt. Közben a termálstrandon a rockrajongókat a Noir, a Psycho Symphony és a Deity szórakoztatta, az éjszakába nyúló bulin az eső csak hangulatfokozó elem volt, a „beach” frissen lefedett részén zavartalanul „pogózhattak” az rockerek.

A Villa Karul Fesztivál hivatalos megnyitójára szombaton délután 17 órától került sor, a szokásos felvonulás a Szatmári útról indult. A mazsorettek, népviseletbe öltözött fiatalok, az iskolák képviselői, a római és dák harcosoknak öltözött vendégek, a katonai egyenruhás airsoftosok a nagyszínpadig vonultak, ahol a város himnuszával megnyitották a városnapokat. Újdonság volt idén a „lobogók parádéja”, város- és országzászlók, az iskolák és a fesztivál lobogói lengtek az ünnepi menetben. A különböző bemutatók után a zenészek foglalták el a színpadot, először a helyi fiatalok mutatkoztak be: a Fine Line, Nagy Anita és a No Limit. Majd jöttek sorban a nagy nevek: In Extenso, AD Stúdió, Smiley.

A folkszínpadon a magyar és német néptáncokban gyönyörködhettek az érdeklődők: Domahida, Gencs és Polgár tánccsoportjai, a helyi Rote Rose és Rekettye után a Nagyváradi Állami Filharmónia néptáncegyüttese lépett fel.Az estét kolozsvári vendégművészek operettestje zárta. Nagy érdeklődés övezte a Károlyi-kastélyban berendezett „Castellum” tárlatot is, a korhű enteriőröket szombaton 12 és 18 óra között lehetett meglátogatni,az alkalmat majdnem ezer ember ki is használta.

Villa Karul Fesztiválon szombaton és vasárnap is nyitva volt a „gyereksziget”, ahol egy erre szakosodott sepsiszentgyörgyi cégkülönböző tematikus sátrakban interaktív foglalkozásokat tartott a kicsiknek, többek között zöldséghangszereket készítettek, melyeket azután koncert keretében meg is szólaltattak. De a „mesterségek utcájában” is találhattak elfoglaltságot a gyermekek, hiszen többféle népi mesterség fogásait is kipróbálhatták.

A Villa Karul Fesztivál keretében folkszínpadon vasárnap a román népzenészek és néptáncosok műsorai voltak soron. Késő délután a nagyszínpadon a modern táncé volt a főszerep, fellépett a Backstage Dance School, a Magic Dance és a Control Dance, közben lezajlott a szépségverseny is, a Miss és Mister Nagykároly címeket lehetett elnyerni.Természetesen a vasárnapi programot is a sztárfellépők fejezték be, a Dolly Roll, a Narcotic Sound és a Fiesta gondoskodott a jó hangulatról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!