ERDON Helyi hírek

2011.06.27. 11:11

Várnapok uniós támogatással

<p>Nagyvárad - Július első hétvégéjén, az idén először, európai uniós finanszírozással rendezi meg a Várnapokat a váradi önkormányzat. Az eseményt hétfőn mint egy városmarketing akciót harangoztak be.</p>

Július első hétvégéjén immár tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Várnapokat a nagyváradi önkormányzat. Az erről tartott hétfői sajtótájékoztatón dr. Dumitru Sim projektmenedzser bejelentette: az idén először európai uniós támogatással zajlik majd az esemény, A kulturális turizmust népszerűsítő komplex csomag: Nagyvárad történelmi központja- építészet, művelődés, legenda elnevezésű projekt összértéke 973.556,31 lej, melyből a helyhatóság társfinanszírozása 14.862,18 lej. A tervek szerint ebből a pénzösszegből amellett, hogy megrendezik a 2011-es és a 2012-es várünnepségeket, egy tematikus jellegű idegenforgalmi térképet is készítenek 15 ezer példányban, információs reklámpannókat helyeznek ki, valamint lefoglalják az oradea.travel domain nevet.

Az előttünk álló hétvégén, július 1-3. között lebonyolított rendezvény másik újdonsága, hogy a programok a vársáncból „visszatérnek” a létesítmény belterületére, a Keleti kapu- vártemplom- Királyfia bástya- Veres bástya által határolt részre, így a Redutei utca és a Dobrogeanu Gherea utca irányából lesznek megközelíthetőek. A három estén egyaránt fellépnek majd népzene és poprock zenekarok, magyar szempontból a helybéli Noris (pénteken) és a Blackbeers formáció (vasárnap) fellépése, illetve a debreceni Bordó Sárkány régizene együttes koncertje (szombaton) lesz érdekes.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!