ERDON Helyi hírek

2011.06.29. 13:24

Ünnepi igehírdető Asszonyvásárán

Bihar megye - Isten kegyelméből ebben az esztendőben is megünnepeltük a Szentlélek ünnepét gyülekezetünkben. Egy ünnepi alkalom valahogyan mindig más, mindig különbözik a többi alkalmaktól.

Bihar megye - Isten kegyelméből ebben az esztendőben is megünnepeltük a Szentlélek ünnepét gyülekezetünkben. Egy ünnepi alkalom valahogyan mindig más, mindig különbözik a többi alkalmaktól.

 

Ez a különbözőség még hangsúlyosabbá vált azáltal, hogy ezen a mostani ünnepen hallhattuk id.  Székely István 83 esztendős nyugdíjas lelkipásztor ünnepi szolgálatát, aki idős korára való tekintet nélkül elég sok szolgálatot vállal. Kérjük Istent, hogy áldott legyen további élete és szolgálata.

 

Ifjaink bizonyságtétele

 

Az ünnep első napjának délutánja is különleges alkalom volt, hiszen ekkor zajlott az első éves konfirmándusok vizsgája. Az eleinte még félénkebben, halkabban mondott válaszok egyre bátrabbakká és hangosabbakká váltak. Kár volt a nagy izgalomért, mert kiválóan vizsgáztak: Barta Krisztina, Pál Zoltán, Tóth Orsolya, Máté Tamás és Kovács Laura. Imádságban arra kértük Istent, hogy tartsa meg és áldja meg úgy életüket, hogy a konfirmációban jövőre valóban önként vállalják hitüket és maradjanak holtig hűséges tagjai anyaszentegyházunknak.

 

Zenés jókívánságok

 

Már nagyon vártuk, hogy a húsvétkor szívet–lelket melengetően zenélő Tücsök zenekar ismét léleksimogatóan járuljon hozzá ünneplésünkhöz. Most sem okoztak csalódást zenéjükkel és játékukkal – a gyülekezet a padokon való hangos kopogással fejezte ki tetszését, köszönetét a zenekarnak és vezetőjének, Tempfli Ádám tanárnak, kérve, hogy máskor is varázsoljanak el bennünket zenélésükkel és éneklésükkel.

Székely István lelkipásztor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!