ERDON Helyi hírek

2011.06.19. 16:33

Triatlon verseny

<p>Bihar megye - Nemzetközi triatlon verseny helyszíne volt Nagyvárad és környéke szombaton. Az Xterra Sportklub és a Pro Bikers Egyesület közös szervezésében lebonyolított sporteseményen hazai versenyzők mellett magyarországi és belga sportolók is részt vettek.</p>

 

A verseny két különböző nehézségi fokozatú kategóriában szervezték meg: a vasember kategóriában induló versenyzőknek 3800 méter úszást, 180 kilométer kerékpározást és 42,2 kilométer futást kellett teljesítsenek, míg a könnyebbik versenyen minden felsorolt távnk a felét kellett teljesítsék a versenyzők. A verseny reggel hét órakor az úszással kezdődött. A vasemberek a pályi tóban úszták meg a versenytávot, majd kerékpárra pattantak és Hegyközpályi, Hegyközcsatár és Heygközkovácsi útjain tekerték le a 180 illetve a 90 kilóméteres hosszúságú szakaszt. A biciklisek a Bunyitay Ligetbe (Bratianu park) érkeztek be, ahol a futást teljesítették. A nemzetközi triatlonversenyen a következő eredmények születtek: Half Iron Man férfiak: 1. hely Alexandru Diaconu, 2. hely Bálint Zoltan (Magyarország), 3. hely Ragobete Marius; nők: 1. hely dr. Harsányi Zsuzsa (Magyarország), 2. hely Fodor Elena, 3 hely Bakó Annamária. A vasember triatlon verseny eredménye: 1. hely Vatai Miklós (Magyarország), 2. hely Bactaru Mihai Alin, 3. hely Gomoescu Robert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!