ERDON Helyi hírek

2011.06.15. 15:26

Szórakozási- és munkalehetőség a strandon

<p>Három új csúszda várja a fürdőzőket, a vadonatúj „beach” pedig a bulizni vágyókat a Nagykárolyi Termálstrandon, ahol a diákoknak nem csak a pihenésre, de a munkára is lehetőségük adódik.</p>

Megszokhattuk, hogy a Nagykárolyi Termálstrandon minden szezonban számíthatunk valamilyen újdonságra, sőt, általában többre is. Idén sincs ez másképp, a legfőbb újítás pedig minden bizonnyal az új csúszdák felszerelése, amelyekhez természetesen új medence is tartozik. Három új élményfürdős alkalmatosságról van szó, két úgynevezett „kamikaze” csúszdáról, és egy „tölcsércsúszdáról”. A „kamikazék” kilenc méteres magasságból indulnak, így két méterrel magasabbak még hajdúszoboszlói „rokonaiknál” is, a vállalkozó kedvű fürdőző pedig félelmetes sebességre gyorsul lecsúszás közben – innen a fantázianév is. A csúszdákat egy evvel foglalkozó szakember tervezte, akinek nevéhez többek között a szegedi vízi élménypark hasonló berendezései fűződnek. A szolgáltatás a közeljövőben, akár napokon belül elindul, már csak a medence biztonságos használatához szükséges utolsó alkatrészek megérkezését várják.

A szabadtéri szórakozásnak teret adó „Joy Beach” azonban már száz százalékosan készen van, pénteken pedig fel is avatják az első bulival. A négy méter magasan húzódó fedésnek köszönhetően a „beachen” az eső sem zavarja meg túlságosan a mulatságot, az igazi vakációs, nyári hangulat tehát garantált.

Munkalehetőséget is teremt

strand azonban nem csak a szórakozást jelentheti a nyári nagyvakáció idején, hanem a zsebpénz kiegészítését is, hiszen a különböző árusok, éttermek, teraszok szívesen alkalmaznak diákokat a szezonális munkára. Mónika a tizenegyedik osztályt zárja le a tanév végével, már tavaly nyáron is a strandon vállalt munkát, palacsintát sütött. Idén újra kimegy dolgozni, hasonló munkakörben, általában a konyhai munkákra vagy kiszolgálásra keresnek diákokat. Kérdésünkre, hogy miért vállal munkát, és miért éppen a strandon, azt válaszolta, hogy számára fontos, hogy legyen saját pénze is, a diákmunka önállóbbá teszi, ugyanakkor felkészíti a majdani „felnőttéletre” is. Astrandra pedig azért esett a választása, mert itt van a legtöbb nyári munkalehetőség Nagykárolyban, és ugyanakkor a környezet is kellemes.

Hasonlóan nyilatkozott Enikő, ugyancsak tizenegyedikes diáklány, ő is a függetlenség lehetőségét látja a diákmunkában, hogy ne csak szüleitől függjön, hogy el tud-e menni kirándulni, vagy meg tud-e vásárolni magának valamilyen neki tetsző dolgot. Ő idén először menne a strandra dolgozni, reméli, hogy összejön, mivel a már „tapasztalt” diákmunkások pozitívan nyilatkoztak a „strandos” munkáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!