ERDON Helyi hírek

2011.06.30. 15:39

Szívén viseli a sorsukat

Szatmárnémeti - A segítségre szoruló gyermekek helyzetét mérte fel és tapasztalatokról érdeklődött Susanne Kastner, a német Bundestag alelnöke.

Szatmárnémeti - A segítségre szoruló gyermekek helyzetét mérte fel és tapasztalatokról érdeklődött Susanne Kastner, a német Bundestag alelnöke.

 

Szatmárnémetibe látogatott Susanne Kastner, a német Bundestag alelnöke, ezúttal a Hans Lindner Alapítványt, valamint az azzal kapcsolatban lévő egyesületeket is meglátogatta. Koczinger Tibor, a Hans Lindner Alapítvány ügyvezető igazgatója kérdésünkre elmondta, Kastner családja és barátai körében érkezett a megyeközpontba, látogatásának célja pedig az volt, hogy megismerkedjen azokkal az alapítványokkal, melyek beteg és hátrányos helyzetű gyermekeket segítenek, illetve fejlesztési programokkal foglalkoznak.

Koczinger elmondta, Kastnert az alapítványok tapasztalatai mellett érdekelte, hogy milyenek a romániai törvények, de igyekezett felmérni a segítségre szoruló gyermekek és fiatalok helyzetét is. A látogatók elmentek többek között a Szent Rita és a Szent Benedek Egyesülethez, valamint az Lindner alapítványok oktató központjába is. Kastnert különösen érdekelte, hogy az érintett gyermekeknek milyen jövője lehet, hogyan boldogulhatnak és ehhez milyen segítséget kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!