ERDON Helyi hírek

2011.06.15. 14:59

Szépül a Körös part

<p>Nagyvárad - Újabb száznegyven garázs esik majd áldozatul a váradi polgármesteri hivatal városrendezési tervének.</p>

 

A nagyváradi önkormányzat a Sebes Körös jobb partján a pontonhíd és a Densusianu híd közötti szakaszon partrendezési munkálatokat végez a közeljövőben. A munkálatok már el is kezdődtek, mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere. A városvezető elárulta, hogy három szakaszban végzik majd el a felújítást, melynek erdeményeképpen bővül a zöldövezet, egy új sportpályát és játszóteret is kialakítanak, továbbá és ott egy park is padokkal sétányokkal. A polgármester elmondtza, hogy erre a munkálatra azért van szükség, mert jelenleg az a környék siralmasan néz ki, főként az oda épített száznegyben garázs miatt. Bolojan hozzáttte, hogy ezeket a garázsokat lebontják, de ezek helyett kétszer annyi parkolóhelyet fognak kialakítani. A polgármester reményei szerint a munkálatok jövő ősszel fejeződnek be.

 

Körös part: zajlanak a munkálatok

 

A polgármester a sajtótájékoztatón összefoglalta a városban jelenleg folyó munkálatokat. Gyakorlatilag befejeződött annak a tizenkilenc nagyváradi utcának felújítása, melyekre uniós finanszírozást szerzett a város. Bolojan elmondta, hogy ennek a projektnek a keretében már csak a Decebal és a Horea utcákat kell befejezni, ezt követően a járdák felújítása illetve a parkolóhelyek és a zöldövezetek kialakítása marad hátra. A közeljövőben fejezik be a Cazaban s a Splaiu Crisanei utcákat összekötő útszakasz felújítását. Itt jelenleg a hőközpontok felújítása folyik, ezen munkálat befejezése után kerül sor az út felújításra. Munkálatok folynak azAtelierelor utcán is, ahol már mintegy nyolcvan százalékát elvégezték a munkának, továbbá június végén étadják a forgalomnak az új Pece hidat , július végéig pedig elkészül a körgyűrű új bekötőútja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!