ERDON Helyi hírek

2011.06.12. 16:20

Nem kell félni az úttalan utaktól

<p>Nagyvárad – A nagyvárad-olaszi templomban tartották pénteken délelőtt a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium két végzős 8. osztályának ballagási ünnepségét. Az igét Ft. Csűry István püspök hirdette.</p>

   

A Lorántffy gimnázium két osztálya, a VIII.A és a VIII.B diákjai vettek búcsút alma materüktől a péntek délelőtti ünnepi istentiszteleten. Ft. Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) püspöke a 67. Zsoltár 2. és 3. versei alapján fogalmazta meg igei útravalóját. – A jövendőre tekintve az a kérésünk, hogy továbbra is vezessen benneteket az Úr – szólt a diákokhoz a KREK püspöke, aki szerint a „hogyan tovább” kérdésre a válasz csakis Istennel együtt, a krisztusi szeretetből fakadóan képzelhető el. „Nem szabad félni az úttalan utaktól sem (…) Sokan vannak, akik elvesztették céljaikat, ingoványos talajra tévedtek (…) Ha keresztúthoz érkeztek, ti mindig legyetek azok, akik a Jézustól jövő szabadságot viszik tovább” – fogalmazott Csűry István, azt kérve a diákoktól: „folytassátok tanulmányaitokat úgy, hogy tanuljatok sokat Istentől”.

Hit, tudás, szeretet

Ünnep és mérföldkő az életetekben ez a nap. Az új út bizonytalan és a vége nehezen belátható – szólt a ballagó diákokhoz Szabó Zsuzsanna iskolaigazgató, bátorításként azt kérve: a hit, a tudás és a szeretet vezérelje a diákokat, hiszen „erre lehet tovább építeni az életeteket”.

Az együttlét további részében előbb a hetedikes diákok búcsúztatták ballagó iskolatársaikat, majd a nyolcadikosok ünnepi műsora, illetve az osztályok egy-egy képviselőjének és az osztályfőnököknek a köszöntője következett. A búcsúztatás alatt elhangzott énekek, illetve megfogalmazott jókívánságok és tanácsok mind-mind biztatásul szolgáltak a jövőre nézve, és bizony nem egyszer könnyet csaltak a résztvevő családtagok, rokonok, jóbarátok szemébe: „Neked is új reményt ad minden nap / Adj esélyt a rejtett álmodnak / (…) A szeretet új erőt ad minden nap / Sorsod is csak tőled változhat…”

Tököli Magdolna

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!