ERDON Helyi hírek

2011.06.10. 15:35

Nagydumások váradi estje

<p>Nagyvárad - Csütörtök este az Erdély Online támogatásával a Dumaszínház két tagja- Kovács András Péter és Felméri Péter-, valamint Balla Levente humorista lépett fel a Szakszervezetek Művelődési Házában.</p>

Csütörtök este a budapesti Showder Klub két nagyágyúja, Kovács András Péter és Felméri Péter, valamint a legutóbbi Erdélyi Humorfesztivál győztese, a csíkszeredai Balla Levente állt mikrofon elé a nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házának színpadán, többnyire a fiatalabb korosztályhoz tartozó közönség előtt. A stand up comedy  műfaj ismert figurái több mint másfél órán keresztül mozgatták a rekeszizmokat, gyártották a jobbnál jobb poénokat, melyek meghatározó többsége célba is ért. Először Balla Levente „mesélt” egyebek mellett a párkapcsolatokról, barátjával, „Retard Zolival” közösen átélt élményeiről, arról, hogy milyenek az olyan bulik, melyeken senkit sem ismersz, valamint arról is, hogy miként tanult meg síelni.

Örömszint ábrázolás

Felméri Péter többek közt azt is megtudták a jelenlevők, hogy miért rosszak a falunapok, miért fontos továbbküldeni a spameket, mit csinál a zsiráf az élelmiszerboltban. Mondandójának hitelesebb alátámasztása érdekében több grafikont is rajzolt, melyek azt az örömszintet ábrázolták, melyet az emosok, a politikusok, a kínaik és a fesztiválokon résztvevők érnek el a poénjai hallattán. Utolsóként Kovács András Péter lépett a színpadra, s a várakozásoknak megfelelően talán ő teljesített a legjobban a meghívottak közül. Emlékezetes marad az özönvízzel kapcsolatos monológja, a ruhavásárláskor és a főzéskor átélt élménye, valamint az a sztorija is, mely a szülésről szólt. Gesztusait, poénjait méltán jutalmazták tapssal az egybegyűltek.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!